Po poročanju poljskih medijev je Damjan Bohar podpisal pogodbo s klubom Zagłębie Lubin.

Prekmurec je na slovenskih igriščih je hitro opozoril nase. Z dobrimi igrami, borbenostjo in željo po dokazovanju je dobil možnost za odhod iz Mure, v Ljudskem vrtu pa je zaigral tudi v Ligi prvakov. V Maribor  je prišel z željo, da po najboljših močeh pomaga ekipi, da klub spet poseže po trofejah in pride čim dlje v evropskih pokalih, kar mu je z nekaj odličnimi zadetki in predstavami očitno tudi uspevalo.

Že na Poljskem

Kot kaže pa bo zdaj nove cilje iskal v tujini. V poljski prvi ligi bo zaigral za moštvo Zagłębie Lubin, ki je preteklo sezono končalo na sedmem mestu. Po poročanju poljskih medijev je Bohar pogodbo že podpisal in je že na pripravah z novim klubom. Damjan Bohar je dopolnil 26 let, zaigral je tudi za slovensko reprezentanco, in sicer je 18. novembra 2014 debitiral v slovenski reprezentanci na prijateljski tekmi proti kolumbijski reprezentanci na stadionu Stožice.

Cilji visoki

“Damjan Bohar je nogometaš z izrednimi sposobnostmi in velikim potencialom. Veseli nas, da se nam je pridružil, saj kaže, da se klub razvija v pravi smeri. Verjamemo, da bodo izkušnje, pridobljene v slovenski ligi in na mednarodni ravni, Damjana pomagala na Poljskem. To je ambiciozen igralec, ki želi osvajati trofeje in spet igral v evropskem tekmovanju. Veseli smo, da želi svoje cilje in ambicije uresničevati Zaglebie Lubin,” je dejal Michał Żewłakow, športni direktor kluba.

Prestop je potrdit tudi že NK Maribor.