Maribor tretjo četrtino prvenstva in pred dolgim reprezentančnim premorom zaključuje s točko za Olimpijo. Na Fazaneriji so vijoličasti proti Muri prvič v sezoni odigrali tekmo brez golov. Mučen, naporen, težek in taktičen remi, po katerem ne bodo nezadovoljni ne pri Mariboru ne pri Muri. Veliko, če ne kar vse pa o tekmi pove dejstvo, da nobena ekipa v prvem polčasu ni zmogla strela v okvir gola. Mariboru je to uspelo šele v 77. minuti. Mura je v nadaljevanju zapravila paket priložnosti, vijoličasti pa so komaj drugič na osmih spomladanskih tekmah ohranili mrežo nedotaknjeno.

Guerrico prvič v prvi ligi

Saša Gajser je znova presenetil pri prvi postavi. No, tokrat je res presenetil. Takoj od začetka, saj je prvo priložnost ponudil 22-letnemu Ignaciu Guerricu na levi strani obrambe. Moštvo bo namreč zapustil Žan Kolmanič, tokrat sicer še na tribuni, a že z mislimi v Austinu. Za Argentinca z italijanskim potnim listom je to bila sploh prva prvoligaška tekma v karieri, ki je do zdaj res malo znana. Povrhu je komaj drugič v prvi postavi letos začel Gregor Bajde, ki je dobil prednost pred Marcosom Tavaresom, znova pa je začel Alexandru Cretu.

Pričakovano je bila tekma izrazito taktična. Moštvi sta se vkopali v mehko zelenico in čakali na redke prebliske iz redkih protinapadov.

Pričakovano je bila tekma izrazito taktična. Moštvi sta se vkopali v mehko zelenico in čakali na redke prebliske iz redkih protinapadov. Guerrico je imel nekaj težav z Žanom Karničnikom, ki je prišel prvi do strela, a pomeril čez gol. Kmalu se je precej bolj opogumil in pokazal solidno predstavo tako v napadu kot obrambi.

Mučen, težek nogomet

Nihče ni tvegal, se odpiral ali poskušal kakorkoli drugače kot sicer. Jan Mlakar in Aljoša Matko sta bila precej odrezana, na drugi strani je Mura vsaj poskušala s streli (Bobičanec, Horvat).

Maribor se je mučil z igro naprej, čeprav je ob redkih predložkih Mura delovala negotovo.

Maribor se je mučil z igro naprej, čeprav je ob redkih predložkih Mura delovala negotovo. Ampak vse je o prvem polčasu povedala ena sama številka: brez strela v okvir. Obeh ekip. Mučen, težek, naporen nogomet.

Mura zapravila paket priložnosti

Nadaljevanje je prineslo več konkretnega. Toda ne na strani Maribora, ki je nadaljeval z začetno idejo. Mura pa je imela dve konkretni priložnosti v eni akciji: Nino Kouter je močno pomeril z razdalje, Ažbe Jug je odbil, potem pa ne Amadej Maroša niti Klemen Šturm od blizu nista izkoristila dotlej najbolj ugodno situacijo.  Sploh Šturm je bil v poziciji, ko je bilo težje zgrešiti.

Gajser je naposled reagiral in v igro poslal Roka Kronavetra, ko je Maribor že pošteno trpel v obrambi. Kajti nato je imel še tretjo priložnost v nizu Luka Bobičanec, ki je prav tako slabo zadel žogo. Mura je lahko pošteno obžalovala zapravljeno, Maribor pa je pokuril svoje bonuse in se odločil za predložke ob nesigurni prekmurski obrambi.

Vijoličasti so šele v 77. minuti prvič pomerili v okvir gola, ko je strel Kronavetra ubranil Matko Obradović.

Bolj je šla tekma h koncu, bolj sta moštvi spoznavali, kaj je v igri. Vijoličasti so šele v 77. minuti prvič pomerili v okvir gola, ko je strel Kronavetra ubranil Matko Obradović. Po tem je bila igra še bolj raztrgana, bolj kot sta se moštvi trudili, da bi zabili, več je bilo napak. Tekma, kjer je štel očitno samo rezultat. Z remijem nihče ne bo nezadovoljen, toda najbolj remi koristi Olimpiji s točko prednosti, a tekmo manj, ki bo tekmo z Bravom odigrala šele po reprezentančnem premoru. Maribor bo v 28. krogu gostoval pri Aluminiju v Kidričevem, na sporedu je v prvem vikendu v aprilu.

Mura – Maribor 0:0

  1. krog. Stadion Fazanerija, brez gledalcev; igrišče mokro in mehko.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj) – 7 ; rumeni karton: Maroša, Lovrić, Filipović; Bajde, Tavares, Uskoković.

Mura: Obradović 7, Karničnik 6, Gorenc 6, Maruško 6, Lovrić 6, Šturm 5, Kouter 7, Horvat 6 (od 88. Kozar -), Bobičanec 7, Maroša 5 (od 75. Filipović 5), Žižek 5 (od 76. Cipot 5); trener: Ante Šimundža 6.

Maribor: Jug 6, Klinar 7, Martinović 5, Uskoković 6, Guerrico 6, Vrhovec 7, Cretu 6,  Repas 6, Matko 5 (od 76. Tavares 5), Bajde 6 (od 57. Kronaveter 6), Mlakar 5 (od 83. Santos -); trener: Saša Gajser 6.

 Igralec tekme: Nino Kouter (Mura)