Mura bo po izpadu iz kvalifikacij lige prvakov tekmovanje nadaljevala v 3. krogu kvalifikacij evropske lige, tam se bo merila z Žalgirisom.

Foto: Pomurec.com

Nogometaši Mure so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh izgubili proti Ludogorcu z z 1:3 (0:1). Sobočani so na prvi tekmi z bolgarskim predstavnikom igrali 0:0, poroča STA.
Izbranci Anteja Šimundže so proti favoriziranemu Ludogorcu drago prodali kožo, a na koncu vendarle ostali brez nadaljevanja v ligi prvakov. Slovenski prvak bo evropsko pot nadaljeval v 3. krogu kvalifikacij evropske lige, tam se bo meril z litovskim Žalgirisom, ki je izgubil dvoboj 2. kroga kvalifikacij lige prvakov proti Ferencvarosu Mihe Blažiča. Ludogorec pa v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov čaka grški Olympiacos.
* Stadion Arena Ludogorec, gledalcev 5000, sodniki: Di Bello, Tegoni in Vivenzi (vsi Italija).
* Strelci: 1:0 Sotiriu (4.), 1:1 Horvat (64.), 2:1 Manu (82.), 3:1 Cauly Souza (90.).
* Ludogorec: Kahlina, Nedjalkov, Verdon, Plastun, Ikoko, Santana (od 65. Badji), Goncalves, Cauly Souza (od 90. Jankov), Tekpetey (od 46. Wanderson), Sotiriu (od 77. Manu), Despodov (od 90. Tchibota).
* Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Šturm (od 85. Pucko), Kous (od 84. T. Cipot), Horvat, Kouter, Bobičanec, Klepač (od 85. Maroša), K. Cipot (od 58. Mandić).
* Rumeni kartoni: Tekpetey, Despodov, Cauly Souza.
* Rdeči karton: /.
Prvi polčas je minil v boljši igri Ludogorca v prvih 20 in zadnjih 15 minutah, vmesno obdobje pa je pripadlo Muri. Bolgari pa so povedli že v četrti minuti, ko je Pieros Sotiriu zadel za 1:0 z vrha kazenskega prostora. Sicer pa so domači poskusili tudi v šesti minuti, ko je strel Bernarda Tekpeteyja obranil Matko Obradović, pet minut pozneje pa je Alex Santana zgrešil od daleč.

Prav Santana je poskusil tudi v 34. minuti, spet je bil na mestu Obradović, tako kot po poskusu Caulyja Souze v 44. minuti. Tik pred glavnim premorom je zgrešil še Sotiriu. Mura pa je nase opozorila predvsem med 25. in 29. minuto. Najprej je Nino Kouter močno sprožil, toda vratar Ludogorca Kristjan Kahlina je dobro posredoval. Minuto pozneje je z leve strani žogo proti golu poslal Žan Karničnik in zadel prečko, v 29. minuti pa je sam v bližino gola na desni strani prišel Mihael Klepač, a je žogo poslal čez gol.

Pot v 3. krog so Bolgari potrdili v 90. minuti

V drugem polčasu je Mura začela pogumneje, v 59. minuti je imel Klepač priložnost, a na koncu ni prišel do pravega strela, Kahlina je pravočasno posredoval. V 64. minuti pa so se Sobočani vrnili v igro, ko je po podaji Žige Kousa z desne strani v osrčju kazenskega prostora zadel Tomi Horvat. Ta je poskusil tudi v 79. minuti od daleč, toda žogo poslal čez gol. Minuto pozneje je bilo vroče tudi v Murinem kazenskem prostoru, ko je Jan Gorenc žogo izbil malce pred golovo črto.

V 82. minuti pa so domači spet povedli, Elvis Manu je zaključil iz bližine, potem ko je bil Nino Kouter malce nepazljiv pred svojimi vrati in mu je Cauly Souza žogo odvzel. Pot v 3. krog so Bolgari potrdili v 90. minuti, ko je po protinapadu zadel Cauly Souza.