“Želja Jasmina po odhodu domov je bila izražena že večkrat. Pridejo trenutki, ko tako pozitivno karakternemu fantu, kot je Jasmin, ki je dal vedno vse od sebe tako na treningih kot tekmah in ki se je vedno žrtvoval tako ali drugače za ekipo ter NK Maribor, težko ne dovoliš odhoda. Prestopni rok v Sloveniji je končan, ne moremo več pripeljati zamenjave, toda v ofenzivnem delu imamo dovolj rešitev znotraj moštva, saj je v zadnjem obdobju Jasmin le trikrat začel tekmo v prvi enajsterici. Prošnji smo ugodili, sklenili dogovor in nadaljujemo sezono brez dodatnih sprememb,” je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Na 135 tekmah 26 golov

“Težko je izbrati primerne besede ob slovesu. Veliko lepega se je zgodilo, za menoj so čudovita tri leta in pol. Klub, kot je Maribor, si zasluži veliko spoštovanje in ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem v Ljudskem vrtu za odličen odnos, ki smo ga vzpostavili. Navijačem za neprecenljivo podporo. Sodelovanje je bilo v vseh pogledih izjemno, lahko bi se zahvaljeval vsakemu posamezniku do jutri, a ne bi bilo dovolj časa. V nogometu, razumljivo, niso samo veseli trenutki, toda skupaj smo se znali soočiti tudi z manj prijetnimi. Sam pa sem se ves čas trudil pošteno oddelati vse svoje obveznosti in prispevati delež k uspehom, ki jih ni manjkalo,” pa je za spletno stran Maribora povedal Mešanović, ki je na 135 tekmah dosegel 26 golov.

Sarajevo klub s podobnim sistemom kot Maribor

“Verjamem, da bodo fantje v nadaljevanju sezone prišli do uresničitve cilja in da pridem kdaj v prihodnje na kakšno evropsko tekmo kot eden izmed navijačev, da namenim moštvu podporo. Zadev, ki so se tukaj zgodile, ne gre izbrisati iz spomina. Skupinski del lige prvakov je nekaj, kar lahko marsikdo le sanja, meni so se nogometne sanje uresničile na najlepši način, tudi z zadetkom proti Spartaku v Moskvi, ki bo ostal zapisan kot poseben mejnik. Zvrstili so se številni čudoviti trenutki, res sem vesel, da sem bil del tako uspešne zgodbe,” je dodal Mešanović in se ozrl na nov izziv.

“Sarajevo je prav tako klub z veliko tradicijo na teh prostorih, ima podoben sistem kot v Mariboru. Prihajam v znano okolje, tako da ne bom imel težav s prilagajanjem. Potrudil se bom po najboljših močeh, da bi pustil sled v novem klubu, prva želja pa je znana: da tako Sarajevo kot Maribor končata sezono na prvem mestu,” je zaključil Mešanović.

STA