Šport

Ker se ni želel cepiti, izgubil več kot 100 milijonov dolarjev

Uredništvo , 27.09.22 ob 09:49

Zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21.

Ker se ni želel cepiti, izgubil več kot 100 milijonov dolarjev

Zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21, ker se je odločil, da se ne bo cepil proti covidu-19. Kot je dejal na medijskem dnevu pred sezono, je zavrnil štiriletno podaljšanje za 100 in nekaj milijonov z vztrajanjem pri odločitvi, da se ne bo cepil.

Ostaja stopnja negotovosti

“Podpisati takšno pogodbo, se cepiti ali ne cepiti … Obstaja stopnja negotovosti glede prihodnosti, zato sem se moral soočiti s to možnostjo izgube službe za svojo odločitev,” je dejal v videoklepetu za klubski kanal Youtube.

Irving je bil prisiljen izpustiti domače tekme v Brooklynu do konca marca, saj je zdravstveni protokol, ki je do tedaj veljal v New Yorku, necepljenim prepovedoval vstop v telovadnico.

Tridesetletnik je dodal, da je od kluba dobil ultimat, naj se cepi, če želi podaljšanje pogodbe. “Vse bi morali urediti pred trening-kampom lansko sezono. In to se preprosto ni zgodilo zaradi moje zavrnitve cepljenja. Enostavno sem moral živeti s tem. To je bila tableta, ki jo je bilo težko pogoltniti,” je vztrajal.

Glede na nedavni dogodek, ko je direktor farmacevtskega giganta Pfizer že drugič v šestih tednih pozitiven na covid, kljub temu, da je, po lastnih trditvah, prejel že štiri odmerke cepiva, je Irvingove dvome mogoče povsem razumeti. V tem duhu cepljenje ni nujno zanesljivo, niti odgovorno.

Medtem pa je manager moštva Sean Marks zavrnil izjavo o ultimatu, ki naj bi ga naložili košarkarju. “Gre zgolj za to, da želimo ljudi, ki so zanesljivi in odgovorni. Vsi mi, osebje, igralci, trenerji. Ne gre za to, da bi nekomu postavili ultimat, naj se cepi,” je poudaril.

Konec junija je Irving izkoristil možnost, da ostane še eno sezono pri mrežicah (do junija 2023), kar mu zagotavlja 37 milijonov dolarjev plače, še poroča STA

Med odmevnimi športnimi imeni, ki imajo prav tako pomisleke glede smiselnosti imunizacije preko cepljenja, zagotovo izstopa tudi srbski teniški igralec Novak Đokovič, ki je zato tarča kritikov, a po drugi strani uživa visok ugled pri zagovornikih previdnosti pri poseganju v lastno telo.