Slovenski mediji so veliko zmago slovenske košarkarske reprezentance proti Srbiji pospremili s samimi superlativi, kar si naslov evropskega prvaka tudi zasluži. Dvorana Sinan Erdem je bila na nogah, več kot 6000 Slovencev je norelo, noreli pa so tudi slovenski mediji s pohvalami in niso varčevali z lepimi besedami ob zgodovinski zmagi.

Skupina Mariborčanov navijala v Lizboni

Nad izjemnimi predstavami so navdušeni tudi Mariborčani, ki so finale spremljali na več lokacijah v mestu, veliko lokalov je namreč postavilo platno in prenašalo zgodovinski uspeh slovenske košarkaške reprezentance. Kljub temu, da vsi navijači niso bili v Istanbulu ali v domači Sloveniji, pa so z veseljem pospremili uspehe tudi v tujini. Skupina Mariborčanov je takole navijala kar v Lizboni.

Ob fotografiji, ki so nam jo poslali, so pripisali: “Lep pozdrav! Slovenski navijači pošiljamo sliko proslavljanja iz Lizbone! Mi Slovenci!”

Noč je bila nedvomno prekratka, praznovanje bodo vsi prav gotovo podaljšali vse do domačega sprejema, ki bo v ponedeljek ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, tja pa se lahko brezplačno peljete z vlakom Slovenskih železnic, kot smo že poročali.