V paketu je veliko osebnega treninga, ves čas bomo pod strokovnim vodstvom spremljali njun napredek. Treba je poudariti,  da ni nujno, da gre v tem primeru zgolj  za hujšanje, saj lahko nekdo želi pridobiti mišično maso, spet drugi se želi boljše počutiti, postati bolj gibljiv ali okrevati po kakšni poškodbi,” je ob tem povedala Maja Tasić, odgovorna za stike z javnostmi v podjetju Victus.

Na podlagi testiranja so dobili vpogled v njuno telo, mišice, maščobe, minerale in podobno. Glede na rezultate sta z inštruktorjem izdelala individualni 5-tedenski načrt treningov in ustrezne prehrane.

Akcija 5-tedenskega preoblikovanja poteka v okviru tradicionalne Bodifitove raziskave z naslovom Kako fit je mesto? letos poteka že osmo leto zapored. Cilj je promocija športa in rekreacije v različnih mestih po Sloveniji.

Vadba pod strokovnim vodstvom

Akcija sicer vključuje letno članarino, pet tednov neomejene fitnes in vodene vadbe, možnost vadbe v 7. Bodifit centrih po Sloveniji, darilo ob začetku akcije, začetno in končno testiranje telesne sestave (Omron), merjenje obsegov in merjenje gibljivosti, individualno prilagojen osebni program z inštruktorjem (2 obravnavi), 5-tedensko mentorstvo s strani inštruktorja, enkratni obisk pilates centra, možnost brezplačne udeležbe na Bodifit predavanjih, posvet o prehrani z inštruktorjem ter darilo ob zaključku akcije.

Damir Čujo, trener v Bodifitu pravi, da je Kako fit je mesto? program, “kjer hočemo ljudi, ki niso bili fizično aktivni, motivirati, da spet postanejo aktivni. Na začetku naredimo testiranje, kjer ugotovimo njihovo telesno pripravljenost, na osnovi tega postavimo vadbene cilje in nato se izdela prilagojen vadbeni program. Skozi pet tednov trenerji posameznike usmerjamo na vadbe, jim pokažemo katere vaje so za njih primerne in se posvetujemo glede prehrane, da je njihov cilj čim bolj uresničljiv. Po petih tednih sledi zaključno testiranje, kjer večina ljudi ugotovi, da se že po petih tednih fizične aktivnosti rezultati poznajo, da se z njihovim telesom nekaj zgodi. Pogostost treningov je odvisna od predhodne pripravljenosti vadečih – če so bolj pripravljeni trenirajo več in obratno.” 

Njune rezultate bomo spremljali tudi v našem uredništvu. Jasmini in Luki želimo veliko uspehov in dobrih rezultatov.

28-letna Jasmina, ki je sicer visoka 177 centimetrov, bo trenirala pod vodstvom Neve. Kot je ta dejala je železni učinek vadbe znižanje maščob, pridobitev mišične mase in preoblikovanje telesa. Jasmina se naslednje leto poroči in bi v letu pred poroko rada izoblikovala svojo postavo. “Rada bi izgubila nekaj kilogramov, želim se počutiti dobro v svojem telesu. Zelo sem bila vesela, da sem bila izbrana, ker vem da mi bodo tukaj znali svetovati tudi glede prehrane – sem namreč ogromno od doma zaradi službe in se težko uskladim. Veselim se, da se priučim zdravega načina življenja in da se bom v svoji koži dobro počutila,” se novega izziva veseli Jasmina.

Luko, ki je sicer star 33 let in visok 188 centimetrov, bo vodil Damir. “Želim si boljše forme in boljšega počutja. Najprej mi je cilj maksimalno delati teh pet tednov, potem pa vsekakor nadaljevati. Želel sem si postati bolj fit, ker sem se slabo počutil, hotel sem narediti nek korak naprej in mi je to motivacija, da me nekdo malo “prisili”, da začnem “migat”,” je pred prvim treningom dejal Luka.

Prve meritve:

Osnovno testiranje:

Meritev obsegov in gibljivosti: