Šport

11 medalj za Slovenijo

Uredništvo , 23.02.14 ob 10:29

Prvo mesto za Petrošićevo, Rajherjeva in Trajkovič druga na odprtem prvenstvu Slovenije. EP vrhunec sezone.

V Mariborski dvorani Tabor je potekalo odprto prvenstvo Slovenije v olimpijskem taekwondoju. Na turnirju je nastopilo več kot 400 posameznikov med njimi 26 slovenskih tekmovalcev. Slovenci so osvojili štiri prva mesta, dva druga in pet tretjih mest.
 
Slovenci v vseh kategorijah do zlatih medalj
V Mariboru je potekalo odprto prvenstvo Slovenije v taekwondoju. Slovenci so skupno osvojili kar 11 medalj.  V članski konkurenci je prijetno presenetila Ana Petrušić, ki je vse tri dvoboje sicer dobila tesno in finalnega proti Madžarki Claudiji Lipcsei (5:4) tudi s pomočjo sreče, a je postala edina Slovenka v članski konkurenci, ki je osvojila prvo mesto.
Na drugo se je povzpela Mariborčanka Nuša Rajher. »Veseli me, da je bilo toliko tekmovalcev. Dvorana Tabor je bila zelo dobro obiskana, verjetno tudi zaradi dejstva, ker sva z Ivanom domačina. Finalna borbo še kar ne morem pozabiti. Še vedno razmišljam kako so lahko sodniki stisnili nekomu toliko točk za glavo, kar pet. Tudi po tekmi mi je moja nasprotnica priznala, da je bil dejansko le en zadetek v glavo. Težko se je boriti ko si nervozen. Mene take stvari ponesejo. Žal drugo mesto, malo sem razočarana. Vračam se iz turnirjev z boljšimi medaljami ampak nič ne moremo. Letošnje leto bo še dolgo. Veliko bo še možnosti za dokazovanje in zlate medalje« razlaga Rajherjeva, ki je v prvem krogu ugnala Mio Radoš (5:3) in v polfinalu Losertovo (9:0). V zadnji borbi je Iva, druga izmed sester Radoš, ušla na preveliko razliko, tako da se je morala Rajherjeva odpreti in je s tem Hrvatici omogočila, da je zadržala visoko (18:9) prednost.
Tako kot Nuša, se je tudi Ivan Trajković v finalu pomeril z nasprotnikom, s katerim občasno trenira. In tudi Ivan je moral priznati premoč (6:3) nekaj višjemu in težjemu Srbu Relji Prosenici. »Že ko sem prišel v dvorano je to izgledalo zelo obetavno. Kar sedem ringov, dvorana je bila polna, za oči privlačna. Letos je bilo odlično vzdušje, organizacijsko je bilo zelo dobro vse narejeno. Finalna borba ne vem kaj reči. Z njim veliko treniram, dobro ga poznam, malo sem bil nezadovoljen s sodniško odločitvijo na koncu, ampak to je šport. Mislim, da je bil glavni razlog za poraz težki ritem v zadnjih tednih. Iz švedske, v Egipt, nato v Slovenijo, utrujenost me že malo daje. Želel sem si zmagati pred domačimi navijači, po vsakem porazu si malo razočaran. Če nisi razočaran je s tabo nekaj narobe. Ker me ni tekma stala nobenih točk to jemljem kot dobro šolo. Vesel se, da je turnir minil brez poškodb« razlaga Trajković, ki je v prvem krogu ekspresno ugnal Asparouha Voutova. Nato se je v polfinalu racionalno (4:2) lotil Majetića. V finalu pa ni mogel do živega Prosenici, ki je tako v dvobojih s Trajkovićem dosegel prvo zmago. »Sedaj nas čaka res peklenski ritem. Že pred začetkom sezone ko smo videli plan smo vedeli, da nas čaka naporna sezona. Tudi sedaj bom ves čas na poti. Seveda misli že malo uhajajo k vrhuncu sezone – evropskemu prvenstvu, ki bo letos maja« zaključuje Trajković.
Z organizacijo je bil zadovoljen direktor reprezentanc Kristjan Kovačič: »Zelo dobro je, da mlajši naredijo čim več borb, kar jim kasneje koristi pri članih. Seveda ne morejo toliko trenirati in tekmovati kot Ivan in Nuša pa vendarle jim skušamo nuditi čim več. Organizacijsko smo naredili zelo dobro delo. Obisk je bil iz evropske taekwondo zveze in iz balkanske zveze. Septembra v Mariboru organiziramo balkansko prvenstvo v dvorani Tabor. To je bila ena od kontrol, da vidijo da znamo dobo organizirati. Imamo vso podporo, ekipa je garala in uspelo nam je odlično delo. Glede na lansko leto sem zadovoljen. Po 10 letih smo oživeli odprto prvenstvo Slovenije. Tekme smo spravili v 7 ringov v enem dnevu, uspelo nam je«.
 
Uvrstitve slovenskih tekmovalcev na Odprtem prvenstvu Slovenije
Kadetinje
Kategorija do 51 kg
1) Adna Kadrić, Hankuk
2) Dora Beronić, Karlovac
Kadeti
Kategorija do 41 kg
3) Žiga Korpar, KBK
Kategorija do 45 kg
Tadej Pirc, Šmartno Litija, Prvi krog
Kategorija do 49 kg
Aljaž Dimič, Dragon, ¼ finale
Kategorija do 53 kg
1) Klemen Heric Sirotka, Dragon
2) Bartosz Krzysztofiak, UKS Koryo
¼ finale, Timotej Bučar, Šmartno Litija
Mladinke
Kategorija do 55 kg
Klara Kadić, Orient, ¼ finale
Kategorija do 59 kg
Sara Rozina, Šmartno Litija, ¼ finale
Kategorija do 63 kg
Ivonne Doblekar Kreuzer, Šmartno Litija, prvi krog
Kategorija do 68 kg
3) Maša Lemajić, Dragon
Kategorija nad 68 kg
Patricija Matoz, Šmartno Litija, prvi krog
Sara Pungartnik, Jitae, prvi krog
Mladinci
Kategorija do 55 kg
Matic Pajk, Dragon, prvi krog
Kategorija do 59 kg
3) Patrik Divković, Tempo
¼ finale, Matic Motaln, Jitae
Kategorija do 63 kg
3) Domen Pirc, Šmartno Litija
¼ finale, Anej Brumec, Jitae
Timotej Todić, Kang, drugi krog
Kategorija do 68 kg
 
Jure Horvat, Jitae, prvi krog
Kategorija do 78 kg
1) Lucijan Kobal, Dragon
2) Valentin Krumov, Bolgarija
Kategorija nad 78 kg
3) Žan Brglez, Jitae
Članice
Kategorija do 49 kg
1) Ana Petrušić, Dragon
2) Claudia Lipcsei, Madžarska
Kategorija do 67 kg
Dunja Lemajić, Dragon, prvi krog
Kategorija nad 67 kg
1) Iva Radoš, Metalac
2) Nuša Rajher, Branik Hwarang
Člani
Kategorija do 68 kg
Nejc Hladnik, Dragon, drugi krog
Člani nad 80 kg
1) Relja Prosenica, Galeb
2) Ivan Trajković, Jitae