Projekt NAPREJ je izbral pilotska podjetja, katerih zaposleni bodo vključeni v program za izboljšanje duševnega zdravja zaposlenih, in to brezplačno.

Javnemu povabilu programa NAPREJ so se odzvala podjetja v vzhodni Sloveniji in sicer, Elektro Celje, Gorenje Surovina, Komunala Brežice, Talum in Odelo Slovenija ter Pošsta Slovenije in Nova KBM. Zaposleni, nekaj več kot 10.000 ljud,  v izbranih podjetjih v sklopu projekta NAPREJ bodo vključeni v program za izboljšanje duševnega zdravja zaposlenih. V sklopu programa bodo lahko zaposleni koristili brezplačno anonimno psihološko pomoč v obliki telefonskih, osebnih in e-svetovanj.

Zaposlenim bodo na voljo tudi spletni portal z zanimivimi gradivi in video vsebinami, preko katerih bodo lahko dobili praktične napotke kako prepoznati težave v duševnem zdravju, kako ukrepati v primeru omenjenih težav ter kako pri delu in doma skrbeti za svoje telesno in duševno zdravje, ki sta medsebojno povezana.

Po treh letih bi se naj izboljšali tudi medosebni odnosi na delovnem mestu

Program se bo izvajal tri leta, snovalci projekta pa pričakujejo, da se bo duševno stanje zaposlenih izboljšalo, prav tako pa bi se naj zmanjšala bolniška odsotnost ter okrepili medosebni odnosi na delovnem mestu. S takšnimi rezultati bi lahko motivirali tudi delodajalce v prihodnje, da bi vlagali v ukrepe ohranjanja in krepitve duševnega zdravja zaposlenih.

Program se izvaja v okviru projekta “Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – Zdravo in aktivno v prihodnost!”, katerega nosilec je Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, sofinanciran pa je s strani Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.