Bolezen je doslej veljala za neozdravljivo.

Naš mali borec Miloš z letalom že leti v ZDA, kjer bo vključen v študijo genskega zdravljenja!” so včeraj na facebooku zapisali ponosni člani društva Viljem Julijan. Čudovito novico, da bo lahko vključen v študijo, so izvedeli pred dnevi, ko je mladi junak praznoval svoj tretji rojstni dan.

Potuje v Stanford

Miloš ima najtežjo obliko bolezni Bulozna epidermoliza, ki povzroča spontane hude odprte krvave rane po celem telesu. Bolezen je bila do sedaj povsem neozdravljiva in doživljenjska.

Miloš je včeraj z letalom odpotoval v San Francisco, kjer bo sprejet na kliniko v okviru prestižne Univerze Stanford. Omenjena klinika razvija novo genetsko   zdravljenje za njegovo težko genetsko bolezen kože – bulozno epidermolizo.

V Društvu Viljem Julijan smo s SoulGreg Artist in Nino z vsem srcem veseli in ponosni, da smo uspeli najti to klinično študijo za Miloša ter uspeli doseči, da je vanjo vključen in bo kot prvi otrok iz Slovenije prejel gensko zdravljenje za bolezen, ki je drugače povsem neozdravljiva💪❤️,” so še zapisali v društvu in nadaljevali: “Miloš, želimo ti mirno pot in naj hitro mine. Smo v mislih s tabo in tvojo pogumno mamico Daliborko Bunić.

Lahko mu pomagate
—————–
V Društvu Viljem Julijan za Miloša zbirajo tudi donacije -> za našega malega borca lahko prispevate na TRR Sklada Viljem Julijan: SI56 0400 1004 6908 898 z obvezno navedbo sklica: SI00 112022 in namena: Donacija za Miloša