Zima pri nas še ni rekla zadnje.

Sodeč po podatkih Agencije RS za okolje, bo vreme v prihodnjih dneh manj dinamično. Danes bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem se bo delno razjasnilo. Pihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 1 do 4 °C, na Primorskem od 7 do 10 °C. V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugje bo precej oblačno, a povečini suho vreme. Najnižje temperature bodo od -5 do 0 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3 °C, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

V nedeljo na severovzhodu tudi do -12 °C

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v zahodnih krajih. V nekaterih delih države bo pihal severovzhodni veter, medtem ko bo na Primorskem pihala zmerna burja. Do nedelje bomo v višinskem jedru hladnega in vlažnega zraka, nato pa v območju severnih in severozahodnih višinskih vetrov. Od 28. januarja do 2. februarja lahko pričakujemo obdobje suhega in vse bolj sončnega vremena. Od nedelje naprej se bodo jutranje temperature spustile globoko pod ledišče.

Vir: ARSO, posnetek zaslona

V nedeljo zjutraj lahko pričakujemo, da se bodo temperature spustile pod ničlo po vsej državi. Na severozahodu države bodo termometri lahko pokazali tudi -12 °C, do -10 °C se bo spustilo tudi na severovzhodu države in v osrednji Sloveniji. Na jugovzhodu naj bi bile temperature okoli -8 °C, na jugozahodu pa okoli -2 °C. Podobne jutranje temperature bodo tudi v dneh od 30. januarja do 2. februarja.