Snežič je pojasnil, zakaj se je odločil za potezo s plakati ob avtocesti.

Foto: Arhiv

Ob štajerski avtocesti lahko že nekaj časa opazimo nove plakate znanega mariborskega podjetnika in davčnega svetovalca Roka Snežiča. Na plakatu je njegova fotografija, ob njej pa napis “Ddr. Rok Snežič odpira vsa vrata” ter imena štirih podjetij, in sicer SDH (Slovenski državni holding), Dars (Družba za avtoceste), Luka Koper in SiDG (Slovenski državni gozdovi).

S plakati oglašuje svoje storitve

Snežič je za naš medij potrdil naročilo plakatov, saj z njimi oglašuje svoje storitve kot lobist z licenco KPK. “KPK mi je podelila licenco za lobiranje v Sloveniji in tujini. Lobiram v državnih in privatnih podjetjih, imam tudi dovoljenje za lobiranje na področju financ in pravosodja,” je dejal Snežič.


Za omenjena štiri podjetja, ki so navedena na plakatu, pa se je odločil, ker ima v teh podjetjih vpliv. Kader v upravah omenjenih podjetij je bil namreč nastavljen v času Janševe vlade, pove Snežič, ko je imel tudi sam kakšno besedo pri kadriranju ljudi iz NSI v omenjena podjetja. Prek NSi ima tako še vedno dostop do vodilnih kadrov.

Dars denimo še naprej vodi nekdanji podpredsednik NSi Valentin Hajdinjak, v SDH je član uprave ostal Janez Tomšič, iz vrst NSi, šef uprave Luke Koper pa je še vedno Boštjan Napast, še en kader NSi.

V drugih podjetjih je g. Golob preko nove vlade že zamenjal vse kadre, zato dostopa v podjetjih, ki so bila prej v domeni SDS nimam. Imam pa še dostop do podjetij, kjer so kadri v domeni NSi,” je dejal Snežič.

Obenem je pojasnil tudi, zakaj “ne odpira vrat v druga podjetja”, kot so denimo Pošta ali Telekom Slovenije. “G. Golob je ves kader od SDS očistil in že nastavil kader iz vrst Gibanja svoboda,” je še dodal Snežič.