Anticiklon, ki se nahaja nad zahodno polovico Evrope, se očitno ne bo razširil do nas, ampak bomo na njegovem obrobju. Po jutrišnjem prehodu vremenske fronte bo ostal nad nami mrzel zrak vsaj teden dni, padavin pa ne bo veliko. Vseeno pa se nam obeta nekaj malega snega, napovedujejo vremenoslovci na spletni strani Ciklon.si.

Snežne plohe napovedane za petek

Jutri bo sprva oblačno, na jugu države bodo manjše padavine, čez dan in popoldne pa se bo od severozahoda delno zjasnilo. Najvišje temperature bodo med 3 in 8 °C. V petek zjutraj bo nekaj snežnih ploh nastalo zlasti v vzhodni polovici Slovenije, napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Ponekod bo pihal šibak severni veter, na Primorskem občasno šibka burja, najvišje temperature pa bodo med 0 °C in 5 °C, na Primorskem do 8 °C. V nedeljo bo sneg naletaval na vzhodu države Kot napovedujejo na portalu Ciklon.si, bo v soboto največ sončnega vremena na Primorskem, drugod bo spremenljivo oblačno. Na severovzhodu države bo občasno rahlo snežilo, najvišje temperature bodo med 1 °C in 6 °C. V nedeljo pa bo tudi na Primorskem sonca manj. Na vzhodu bo občasno naletaval sneg, pihal bo šibak severni veter, najvišje temperature bodo med 0 °C in 5 °C.