Policisti ponovno opozarjajo, da je kurjenje v naravnem okolju prepovedano. Policijska uprava Celje je v času od 14.3.2022, ko je na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države, na območju PU Celje obravnavali 37 požarov.

Policisti ponovno opozarjajo, da je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi izvajanje aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost. Natančneje je v naravnem okolju prepovedano kuriti.

Policisti so namreč pri obravnavi požarov ugotovili, da gre za malomarnost občanov pri kurjenju v naravnem okolju, kar posledično povzroči požar večje razsežnosti in prihaja do ogrožanja gozdov in objektov.

Občane opozarjamo, da upoštevajo uredbo in ne kurijo v naravnem okolju zaradi velike požarne ogroženosti,” so še opozorili na Policijski upravi Celje.