Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je te dni pričelo z dobavo 14.000 prenosnikov okoli tisoč vzgojno-izobraževalnim zavodom.

Foto: Facebook Mitja Slavinec

Za okoli 8 milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale opreme informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni in podobno. Vso predvideno opremo naj bi vzgojno-izobraževalni zavodi predvidoma prejeli do konca leta.

S temi sredstvi želi ministrstvo dodatno opremiti vzgojno-izobraževalne zavode s sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, kar jim bo omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega sistema v virtualnem okolju. Gre za 13,6 milijona evrov iz sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj iz pobude ReactEU-IKT za vzgojno-izobraževalne zavode, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo prispevalo še dobrega 2,5 milijona proračunskih sredstev,” sporočajo z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Prvi paket prenosnikov v Mursko Soboto

Državni sekretar dr. Mitja Slavinec je minuli petek simbolično predal prenosne računalnike ravnatelju Osnovne šole I Murska Sobota Alešu Benku.

V minulem tednu je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport začelo z dobavo opreme. Tako bodo v prihodnjih tednih vrtci in šole prejeli 14.000 prenosnih računalnikov, za okoli 8 milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale IKT opreme, kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni …

Res dobra novica. Kar 14.000 prenosnikov bo Ministrstvo v naslednjih dneh podelilo tisočim slovenskim šolam in izobraževalnim zavodom. Prvi so že prispeli v Mursko Soboto, kjer sem jih simbolno predal ravnatelju. Vesel sem tudi, da nam računalniško opremo v vrednosti 16,2 milijona v veliki večini financira EU,” se je ob tej priložnosti odzval državni sekretar dr. Mitja Slavinec.