Rdeče regije, za katere bodo veljali strožji ukrepi so: Osrednjeslovenska, Gorenjska, Koroška, Zasavska, Posavska, Savinjska in JV Slovenija.

Rdeče regije, za katere bodo veljali strožji ukrepi so: Osrednjeslovenska, Gorenjska, Koroška, Zasavska, Posavska, Savinjska in JV Slovenija. Kot je pojasnil Janša se trenutno sedem od 12 statističnih regij po številu okužb glede na 14-dnevno pojavnostjo uvršča na rdeči seznam, pet regij pa se uvrša na rumeni seznam. Na rdečem seznamu so Osrednjeslovenska, Gorenjska, Koroška, Zasavska, Posavska, Savinjska in Jugovzhodna Slovenija. Vlada je sprejela nekatere ukrepe, ki bodo veljali po celotni državi.

[tweet

align=”center”]

“Pozivam župane občin, ki sicer niso iz rdečih regij, po številkah pa bi bile njihove občine rdeče, da za občinske objekte in prostore sprejmejo podobne omejitvene ukrepe, kot veljajo v rdečih regijah. Za rdeče regije bo uvedeno tudi obvezno nošenje zaščitnih mask povsod, razen za predpisane izjeme,” je povedal premier Janez Janša.

“Za sedem rdečih statističnih regij od petka omejitev gibanja med regijami, prepoved zbiranj nad 10 ljudi, omejitev športov, obvezna uporaba mask na prostem. Za prehajanje med regijami bodo enake izjeme kot spomladi za prehod občinskih meja,” je povedal Janša.