Kljub dosedanjemu sproščanju ukrepov policijska ura ostaja veljavna po vsej državi, Hojs pravi, da je zelo smiselna. Od polnoči je prepovedano zbiranje, vstop in izstop iz Obalno – kraške regije, je na današnji tiskovni konferenci vlade RS povedal notranji minister Aleš Hojs.

Policijska ura ostaja, notranji minister  Aleš Hojs trdi, da ukrep očitno učinkuje in je zato dober. Medtem, ko se je večina države v oranžni fazi, od polnoči začenja veljati kar nekaj sprememb v Obolno – kraški regiji, ki je obarvana rdeče.

V veljavi ostaja kar nekaj izjem, kdaj lahko greste preko meja občin in regije. Na primer prihod/odhod na delo, opravljanje gospodarskih, kmetijskih in drugih dejavnosti, obisk zdravnika, itd. Izjema, ki je dovoljevala, da obiščete trgovino, ki je v vaši občini ni, oz. da greste v sosednjo občino, če vam je tamkajšnja trgovina bližje, tokrat ne velja.

Policijska ura ostaja

Hojs je vprašanje, zakaj policijska ura na ravni države ostaja glede na sproščanje drugih ukrepov, odgovoril, da sicer ni epidemiolog, da pa je jasno, da ne škodi. In ker slike ne poslabšuje, jo zagotovo izboljšuje. Znova je poudaril, da policijska ura ni slovenska ideja in, da očitno deluje tudi drugod po svetu.
Po drugi strani Hojs napoveduje razprave o spremembah pri sproščanju ukrepov, predvsem tistih, ki zadevajo šolanje. Omenil je razpravo na temo, ali lahko v oranžni fazi pouk obiskujejo tudi srednješolci. Razprava je načrtovana za prihodnji teden.

Znova poziv, ne hodite na obalo

Od polnoči prepovedano zbiranje, vstop in izstop iz Obalno – kraške regije, je na današnji tiskovni konferenci vlade RS povedal notranji minister Aleš Hojs. Odločitev je bila sprejeta na včerajšnji seji vlade, hkrati se poraja skrb, da se bo omenjena občina glede na številke kmalu pomaknila v črno fazo.
Glede na to, da so epidemiološke razmere v občinah te regije precej primerljive, smo omejili gibanje na celotno regijo.
Poseben poudarek je namenil razlagi, da kljub morebitni nepremičnini na obali, lastniki tja ne smejo.