Potem ko je javnost razburil s svojim tvitom, da ključna beseda, s pomočjo katere ljudje Slovenski tiskovni agenciji namenjajo 5 evrov, ne obstaja, Hojs sedaj poziva uslužbence javne uprave, naj donirana sredstva za STA povrnejo iz svojih plač.

Notranji minister Aleš Hojs je na svojem družbenem profilu Twitter objavil, da ključna beseda, s pomočjo katere ljudje Slovenski tiskovni agenciji namenjajo 5 evrov, ne obstaja. Iz tvita je razvidno, da je namesto prave ključne besede na številko 1919 poslal besedo STA 0.

Hojs je takrat s potezo izzval val ogorčenja, danes pa se je obregnil ob javne uslužbence, ki so donirali STA. V nedavnem tvitu namreč poziva vse, ki so prek službenih telefonov nakazali sredstva STA, naj slednja povrnejo iz svojih plač. Ob tem je še pripisal, da so donacije na računih izkazane ločeno, zato po njegovih besedah minister za javno upravo Boštjan Koritnik ne bo imel težkega dela, da “naroči spremljanje in refundacijo”.

Vlada RS je namreč ustavila financiranje Slovenske tiskovne agencije, zato so v Društvu novinarjev Slovenije ob svetovnem dnevu svobode medijev uradno naznanili začetek kampanje Za obSTAnek, v kateri zbirajo sredstva za pomoč STA. S kampanjo, ki bo potekala ves mesec, želijo zagotovili obstoj profesionalnega, neodvisnega in nepristranskega javnega servisa STA.