Lani sta izgubili moža in očeta, ki si je vzel življenje. Mama si želi, da bi hčerki omogočila boljše življenje. Pomagate ji lahko tudi vi.

Žal moramo z vami deliti težko zgodbo, ki je doletelo Vido in njeno 11-letno hči. Lani sta izgubili očeta in moža, ki si je vzel življenje zaradi zdravstvenih težav. Vida je trenutno brezposelna zaradi zdravstvenih razlogov, s hčerko se preživljata zgolj iz pokojnine, ki jo prejemata po očetovi strani in manjše socialne podpore. Skupno mesečno prejmeta okoli 500 evrov.

Majhna hiška, ki se nahaja v Prekmurju, je polna plesni, vsepovsod zamaka, okna so dotrajana, prav tako streha, ki prepušča.

Hčerka je brez družbe, počuti se zapostavljeno, prijatelji jo zavračajo. Večino časa preživi doma z mamo, druženja z sovrstniki kot takega ne pozna.

»Ko prideš tja, vstopiš v hišo, vohaš samo vlago, plesen, preleti te srh, ko se ozreš po prostoru, ko vidiš v kakšnih pogojih živijo. Zagotovljenih nimata niti osnovnih življenjskih pogojev. Kopalnica, kurilnica in stranišče so skoraj v istem prostoru, kuhinja je dokaj urejena, saj je prebeljena, a za elementi se skriva žalostna resnica,« nam opiše bralka, ki se je odločila, da Vidi in hčeri pomaga.

»Vlage ne morejo več nadzirati, hiša ni izolirana.«

 

V sobi deklice se lušči omet, kar je razvidno tudi na fotografijah. V njenem prostoru, kjer je centralno ogrevanje je vse črno, plesen je zelo invazivna.

Želi si, da bi hčerka odraščala v boljših razmerah

Vida se dolgo ni želela izpostavljati, a žal je prišla do točke, ko drugega izhoda ne vidi. Ve, da se lahko zanese le na pomoč sočloveka. Želi si, da bi njena hčerka živela v boljših razmerah, da bi lahko na obisk povabila svoje prijatelje brez sramu. Prvi dan se vas je ogromno odzvalo z oblačili in obutvijo. Najlepša hvala vsem za odziv . Poleg tega pa bosta veseli tudi prehrambenih izdelkov z daljšim rokom uporabe, pasje prehrane, gradbenega materiala in ostalih osnovnih življenjskih pripomočkov.

Čaka se odobritev Krambergerjevega sklada. V primeru odobritve bomo objavili tudi možnost nakazila denarnih sredstev.

Njene podatke hranimo v uredništvu Maribor24.si, v kolikor ji želite pomagati nas lahko kontaktirate na e-mail tea@maribor24.si.