Dars je za obsežno obnovo odseka štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami izbral konzorcij novomeškega CGP s partnerjema, sarajevsko družbo Euro-Asfalt in ljubljansko Iskro, je razvidno s portala javnih naročil.

Ponudbena cena izbranega izvajalca je 69,95 milijona evrov brez DDV. Dela naj bi po napovedih potekala letos in v 2024. Ponudbo za izvedbo rekonstrukcije skoraj devetkilometrskega odseka je oddal tudi konzorcij pod vodstvom murskosoboškega Pomgrada, v katerem so bili še celjski Voc, slovenska podružnica avstrijskega Strabaga in kranjski Garnol. Ti bi dela opravili za 71,72 milijona evrov brez davka.

Obe ponudbi sta bili nižji od najvišje dopustnih 72,50 milijona evrov. Na Darsovo odločitev je možno vložiti še zahtevek za revizijo.

Omenjena prenova bo eden večjih gradbenih posegov na avtocestnem omrežju v tem in prihodnjem letu. Na tem odseku štajerske avtoceste bodo med drugim prenovili voziščno konstrukcijo, izvedli gradbeno in elektro-strojno obnovo predorov Golo rebro in Pletovarje, obnovili viadukte Škedenj I. in II. ter Grapa, postavili protihrupne ograje in zamenjali signalizacijo. Dela bodo po dosedanjih napovedih Darsa trajala vsaj dve gradbeni sezoni, torej letos in v letu 2024.

Promet bo med pripravljalnimi deli po napovedih urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, med glavnimi deli pa po enem pasu v vsako smer vožnje.