Danes bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 36 stopinj Celzija. V četrtek bo sončno, proti večeru bo na severozahodu možna kakšna vročinska nevihta. Jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 31 do 37 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Še vedno velja velika požarna ogroženost

Opozorilo: Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Po nižinah v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

V petek in soboto bo sončno in zelo vroče. V soboto bodo popoldne in zvečer predvsem na severu posamezne vročinske nevihte.

Nad vzhodno in srednjo Evropo ter Alpami je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s šibkimi severnimi vetrovi zelo topel in suh zrak.

Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden. V četrtek se bo vremenska obremenitev zaradi bližine vremenske fronte povečala. Oba dneva bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev, poroča STA.