Na današnjem kongresu stranke Z.Dej bodo izvolili novo vodstvo. Kandidat za predsednika je nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob. Sam je to potrdil v ponedeljek, ko je povedal tudi, da je že član stranke. Podrobnosti svojega programa sicer za zdaj še ni razkril.

Program bo najprej predstavil na kongresu

Kot je na ponedeljkovi novinarski konferenci Gen-I namreč dejal Golob, bodo vse ostalo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, saj da je to edino pošteno.

Je pa med ključnimi vrednotami, za katere se zavzema, izpostavil kulturo vrlin in ravnovesje oziroma združevanje na videz nemogočih ciljev, kar da je uspelo tudi družbi Gen-I. Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko istočasno najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga. Pri tem je izpostavil vlaganje v prave stvari. Kot potrebno usmeritev delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Ključ pa je tudi delitev ustvarjenega, je dodal.

Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko istočasno najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga.

Kdo so posamezniki, ki bodo Goloba spremljali na njegovi politični poti, za zdaj ne razkriva. V zadnjih tednih se je sicer v medijih med drugim omenjalo nekdanjega novogoriškega župana Mateja Arčona, lani razrešenega predsednika uprave Elektra Ljubljana Andreja Ribiča, pa tudi nepovezana poslanca Janjo Sluga in Jurija Lepa. Kot je v pogovoru za N1 v torek navedel Golob, pričakuje, da se bosta Sluga in Lep udeležila današnjega kongresa, potrdil pa je tudi, da sta že vstopila v stranko.

Ob tem je še pojasnil, da že zdaj sodeluje s štirimi med seboj nepovezanimi skupinami, ki bodo po kongresu začele delati na skupnem, usklajenem programu.

V preteklih tednih se je Golob sestal tudi s predsedniki strank KUL, ti so nanj v ponedeljek naslovili vabilo, naj se jim prihodnji teden pridruži na rednem tedenskem sestanku. Na morebitno povezovanje z Golobom pa računata tudi LIDE pod vodstvom Igorja Zorčiča in DeSUS, ki se sicer že dogovarjata o skupni kandidatni listi za volitve v DZ, še piše STA.