Jesenski teden restavracij je pred vrati. Slovenci bomo tako od 13. do 22. oktobra uživali v vrhunskih kulinaričnih jedilnikih, ki jih bodo pripravile restavracije po vseh Sloveniji. Razvajale bodo tudi nekatere restavracije v Mariboru. Rezervacije miz za teden restavracij so že odprte.
Sodobna kuhinja iz slovenskih sestavin in tradicije
Restavracija Sedem nudi dva menija, mesnega ter ribjega. Vse jedi vsebujejo nekaj jeseni, tako so se na njihovem meniju znašli kostanji, buče, zelje, jabolka ter med. Vsak dan ponujajo 20 sedežev v času kosila ter 40 v času večerje ter v nedeljo. Rezervacijo mize lahko opravite na [email protected] ali pokličete na število 02/624 14 12.
Slovenska kuhinja na robu mesta
Na Dupleški cesti 49 vas pričakuje Gostilna pri Lešniku, ki se ponaša z lastnim vrtom iz katerega prihaja zelenjava na krožnike. Njihov jedilnik je tradicionalen a hkrati sodoben, ponujajo pohano in nato za sladico rožičevo potičko. Sicer število mest ni omejeno, a vseeno hitro rezervirajte miyo na 02/471 23 22 ali na [email protected].
Meščanska štajerska kuhinja s sodobnim pridihom
Gostilna Maribor vas pričakuje od ponedeljka do sobote. Njihov chef Gregor Jager je poskrbel za odlične jedilnike, ki ponujajo pujskove ličnice, ješpren z jurčki ter kendle z jurko. Rezervacije so obvezne na 031/ 656 656 ali na [email protected].
Fuzija brez meja in pravil
Fudo je zato, da nisi doma pravijo. So urbani, oskrbujejo ga kmetije, kuhajo pa po navdihu s tržnice in seveda veselo. Vse se bo pričelo s pozdravom iz kuhinje ter se nekje na sredini združilo v juho iz zelene ter sirov stožec. Da pa fuzija res ne pozna meja, pa bodo poskušali dokazati s filejem skuše, ki ga bodo pospremili z belo čokolado. Od ponedeljka do sobote, rezervacije na 059 143 576 ali na [email protected]
Sredozemska kuhinja po štajersko v središču mesta
Rožmarin je pogled Maribora, v njem je vse to, kar bi Maribor lahko in naj bil. Je velemesto v našem malem mestu. Rožmarin ponuja na krožniku jesen, kremno juho muškatne buče ter kostanjev biskvit, karamelizirane hruške, jabolka in jesenski vrtiček. Od ponedeljka do sobote, rezervacija na 031/ 388 179 ali na [email protected]
Moderno a z občutkom za domačnost
Restavracija z najlepšim razgledom ponuja desni breg Maribora na dlani. Na krožnikih se odvija predstava, medtem, ko se gostje na terasi počutijo v središču velemesta. Jabolka, čokolada, kostanji, jurka, vse to in še več, z uvodom amuse boucha. Od ponedeljka do nedelje, rezervacija na 02/ 292 70 02 ali na [email protected].
Vračkova posebnost z Davidovim podpisom
Restavracija za odklop, kjer so navodila za uporabo precej zaželjena. V restavraciji, kjer je treba pozabiti že znano in se prepustiti. Pravijo, da se nikoli ne izide čisto po dogovor, yato njihov jedilnik ostaja skrivnost. Vendar pa chefove jedi dišijo po cvetočem travniku, žive barve ter omamne vonjave, bogati okusi in drzne kombinacije, to je Mak. Od torka do sobote, rezervacije ne 02/ 620 00 53.
Popolna kombinacija Sredozemlja in Štajerske
Na najbolj obleganem trgu v Mariboru, kjer obiskovalci iščejo sonce je Florjan poln znanih obrazov. Krvavica in ocvrti kostanjevi ravioli, pa skuša za pridih morja, z zaključkom potice in bučnega sladoleda. Od ponedeljka do nedelje, rezervacije na 041/ 798 958 ali na [email protected].
Vonj po žaru v središču mesta
Steakhouse je drugačen. Z rdečimi teniski, črnimi naramnicami in usnjenimi opasači vam bodo sprva postregli s kuharjevim pozdravom. Nato bo sledila cesarjeva solata s kostanji ter štajerski suho zoren steak ali polenovka na fižolu. Na koncu pa seveda še sirova torta. Od ponedeljka do sobote, rezervacije na 031/ 388 179 ali na [email protected]