Dragojevićeva žena je leto dni po smrti spregovorila o zadnjih trenutkih z Oliverjem in njunem zakonu. Njegove smrti še vedno ni dojela.

Foto: Sara Potočnik

V ponedeljek, 29. julija, je minilo leto dni, odkar je za vedno zatisnil oči hrvaški glasbenik Oliver Dragojević.
Njegova družina si je po njegovi smrti želela zasebnosti, sedaj pa je za medije končno spregovorila žena pokojnega. Kot poroča portal slovenskenovice.si, je za hrvaške medije odgovorila na vprašanja kako se počuti leto dni po njegovi smrti.

“Še vedno ne vem, da je umrl. Tega ne morem dojeti”

Med drugim je dejala, da ko obišče njegov grob, še vedno nima občutka, da je to njegovo večno bivališče. Ker je bila obremenjena od spominov, je prenovila njuno stanovanje, vse Oliverjeve stvari pa je zapakirala. Le-te naj bi podarila muzeju.

Svojega moža je opisala kot preprostega človeka, nikoli se ni imel za kaj več, živel je skromno življenje.
Njegove glasbe ni nikoli pretirano poslušala, tako se sedaj zgodi, da kdaj sedi v kakšnem lokalu in sliši njegov glas, glasbo, ki jo sliši prvič.

V vsej njegovi karieri se je v njegovo delo vmešala le dvakrat. Prosila ga je namreč, da posname pesmi “Kad mi dodjes ti.”

Življenje z njim je opisala kot zelo preprosto, ni bil zahteven mož. Nikoli ni zahteval kosila ob uri, vedno ji je rekel naj si vzame čas, naj gre raje naprej na kavo s prijateljico in da bosta jedla kasneje.

Njegov grob pogosto obiščejo njegovi oboževalci, tudi tisti iz Slovenije. Bralka, ki se je minule dni ustavila na njegovem grobu, nam je posredovala fotografije njegovega zadnjega bivališča.