Tudi Maribor je lahko modna prestolnica, kar je na svojem modnem spektaklu v mariborskem gledališču dokazal mlad modni oblikovalec David Hojnik, ki ustvarja pod znamko DH Fashion.

Na petkov večer se je pred gledališčem zbrala množica, večina v drugačni toaleti, kot smo je vajeni za gledališke premiere ali operne večere. Mariborčani so si drznili, modno upali. Zakaj ne, šlo je le za največji modni spektakel v našem mestu, s katerim David Hojnik pod znamko DH Fashion, že pet let orje modno ledino Maribora. 

Teatralno, dramatično, spektakularno

Po mariborskem gradu ter letališču, je David tokrat našel prostor za svojo novo kreacijo v Kazinski dvorani v SNG Maribor. Že pred časom smo se pogovarjali z njim in dejal je, da gre za največji samostojni dogodek do sedaj in oh, kako res je bilo. INVIDIA by DH FASHION je postregla z modo, glasbo in znanimi obrazi ter prostorom, kjer se je marsikdo počutil, da je vstopil na kak milanski teden mode. Davidove kreativne misli, so revijo snovale že dve leti, nam je zaupal v zaodrju, vidno srečen, da mu je uspelo.

“Ta revija je v moji glavi nastajala dve leti in preden se spraviš do dejanske realizacije in potem si preračunaš koliko časa ti bo vzela ter koliko časa ti nato dejansko vzame, brezveze vsaka računica, je pa vsaka sekunda vloženega truda vredna,” je povedal David ter dodal, da je navdih za kolekcijo črpal iz okolice in samih ljudi, na katerih si zna takoj predstavljati nek outfit, drugačen, iz boljšega materiala, z dodatki. “Tukaj je še moja velika strast, kostumografija, ki jo zelo rad vključim v te kose, da delujejo teatralno, dramatično. 

Maja Keuc v Maribor samo za Davidovo revijo

Po modni pisti so se sprehodili manekenki in manekeni, tisti novi, ki jih je poiskal s pomočjo modne avdicije, in tisti, ki so mu zvesti že od začetka, Tajda Lah, Luka Pehnec, Daša Podržaj, Nastja Hercog, Jelen Ostojić in ostali. Tokratna modna zgodba se je vrtela okoli svetnikov in grešnikov, prevladovali sta bela in črna, čipka, til, perje. Kazinska dvorana je k celotnemu izgledu samo še dodala, vsa ogledala, glasba in prezenca so bili čarobni. 

Oblačila, ki jih je David pokazal so bila osupljiva, dodelana in zlila so se v edinstveno modno zgodbo, ki so jo pri DH Fashion napovedali. Skupaj so svojo kreativo pokazali tudi Valerija Grubelnik, ki je SNG oblekla v stotine vrtnic nežnih barv. Na oder pa so stopile tudi sopranistka Andreja Zidarič, lanska zmagovalka Eme Lea Sirk in tista, ki na Davidovih dogodkih preprosto ne more manjkati, Maja Keuc, ki je tu od samih začetkov in do vseh koncev. Keučeva je posebej za modni spektakel priletela iz Stochkholma in se danes že vrača. “Z Davidom sva skupaj začela, to je blo 2013 na Emi in takrat je njegova pot šla še samo navzgor. Poznava se pa že 14 let. Najino sodelovanje je bilo nekako naravno, vedno ga bom podpirala, je vrhunski. 

Spektakel privabil številne znane obraze

Modni spektakel je bil v Mariboru velik dogodek, ki se ga je udeležilo veliko znanih obrazov, od mariborskega župana Saše Arsenoviča s svojo Katjo, pa modni influencerki Fiona Čuček in Sabrina Vidovič, Nika Čukur, zmagovalka prve sezone The Biggest Loser Indira Ekić v spremstvu sestre Emine Ekić, Miss Universe.

Nove modne kose so si prišli ogledat tudi radijci Radia City, pa vsestranska športnica in humanitarka Beba Ščap, nekdanji mariborski vratar Matko Obradović, ki je s sinom Lucasom spremljal vsak korak Tajde Lah. V prvi vrsti so sedele tudi Doroteja Premužić, ki je poskrbela za make up manekenk, pa Ana Ranc in Polona Golob.