Priporočljivo je, da se pravočasno odpravite na pot.

Fotografija je simbolična.

Zaradi četrtkovega praznika v nekaterih državah (sv. rešnje telo) ter začetka počitnic, je pričakovati močno povečano gostoto prometa v tem tednu, posebno v času prometnih konic. Računati je potrebno tudi na povečan tovorni promet, opozarja Prometno-informacijski center. Tudi nestabilno vreme bo opravilo svoj delež pri nastajanju zastojev. “Za pot od starta do cilja, priporočamo več časa,” navaja portal.

Sicer bosta v času od 7. junija do predvidoma 16. junija na relaciji Ljubljana – Koper potekala izredna prevoza, ki bosta močno ovirala promet. Od štirih prevozov bo prvi izveden v nočeh s srede, 7. junija, na četrtek, 8. junija, in s četrtka, 8. junija, na petek, 9. junija, drugi pa v nočeh s četrtka, 15. junija, na petek, 16. junija, in s petka, 16. junija, na soboto, 17. junija.

Julija se bodo spremenili prometni vzorci

Sedanje stanje na cestah pa ne odražajo stanja, ki bo naslednji mesec. Po poročanju Promet.si se bodo spremenili prometni vzorci.

“Stanje bo huje samo na primorski avtocesti oziroma od Karavank do meje s hrvaško Istro. Jutranje in prometne konice (razen tiste na primorski avtocesti) bodo pa manjše.”

Prometni strokovnjaki na podlagi večletnega spremljanja prometa ugotavljajo, da postajajo prometno najbolj problematični meseci maj, juniju in september, saj se takrat meša turistični promet z dnevnimi migranti: “Tako pričakujemo delno umiritev razmer pri jutranjih in popoldanskih prometnih konicah po začetku poletnih šolskih počitnic.”