Pred izposojo je treba izpolniti in podpisati poseben obrazec, ki izposojevalca obvezuje, da bo kolo vrnili v dogovorjenem roku ter z njim ravnal skrbno in preudarno.

Foto: arhiv občine

Varovanje okolja je že nekaj časa nuja in bi morala biti za marsikoga tudi vsakodnevna skrb in le tisto, česar se lotimo vsake toliko časa, ko stvar postane resna. Ena od možnosti je zmanjšana uporaba avtomobila, zato so električna kolesa idealna rešitev za premagovanje krajših razdalj, saj so praktična in ekološka. In temu sledi tudi občina Šentilj, ki je občanov in obiskovalcem omogočila njihovo uporabo.

Vrednost projekta približno 13.000 evrov

Kot so za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si sporočili iz omenjene občine, da je vrednost projekta  približno 13.000 evrov, na izposojo (brezplačni najem) pa imajo 10 električnih koles za potepanja po čudovitih slovenskih goricah. »Najem lahko traja en dan pa tudi za več dni, ob koncih tedna pa vsaj za čas od petka do nedelje,« še dodajajo.

Prevzemno mesto na sedežu občine

Električna kolesa je moč prevzeti na sedežu občine v Maistrovi ulici 2 v Šentilju, kamor jih tudi vrnejo. To lahko storijo med tednom v poslovnem času, ob koncu tedna pa le v nedeljo med 19. uro in 19.30. »Pred izposojo izpolnijo in podpišejo obrazec za izposojo koles, s katerim najemnik potrjuje, da bo kolo vrnil v dogovorjenem roku izposoje na mesto prevzema, ter da bo s kolesom ravnal skrbno in preudarno in ga na nezavarovanih mestih zaklepal s ključavnico,« pojasnjujejo na šentiljski občini in zaključujejo, da se stranka v primeru nesreče ali kraje kolesa zavezuje, da jih obvesti ter v roku 24 ur krajo prijavi policiji. Ob prevzemu električnega kolesa pa stranka prejme tudi baterijo.