Zadevo so organizatorji prijavili tudi policiji, saj ni padlo zgolj drevo, ampak je bil poškodovan še električni kabel bližnje javne razsvetljave.

Vandali, ki so v Rušah pred 1. majem s sabotažo želeli preprečiti postavitev prvomajskega drevesa, saj so ga poškodovali z ročno žago, in se pod svoje početje podpisal Banda Ruška, so ponovno »udarili«. Potem ko so jim organizatorji »odgovorili« s postavitvijo novega drevesa, je to po nekaj dneh od postavitve doživelo bridek konec. V noči na sredo je namreč dokončano padlo.

Policija dejanje obravnava kot kaznivo dejanje

Martin Lesjak, član organizacijskega odbora, je za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si povedal, da kaj takšnega niso pričakovali. »O dogodku smo obvestili tudi policijo, saj ni padlo zgolj drevo, ampak je bil poškodovan še električni kabel bližnje javne razsvetljave, zato dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje. Upam, da se bo dotični zdaj vendarle nekoliko zamislil,« je poudaril Lesjak.

Tudi opilki so isti kot pred dnevi

Podrtja majskega drevesa se je neznani storilec lotil na isti način kot je to v Rušah nedolgo nazaj že počel. »Tudi v tem primeru je moralo iti za povsem isto ročno žago, saj so opilki, ki smo jih primerjali s prejšnjimi, isti. Očitno ima nekdo res preveč časa,« je pojasnil Lesjak in dodal, da bi storilca težko kdo videl, saj gre za območje oziroma parkirišče, ki je zelo osamljeno. Prav zato je majhna verjetnost, da bi se tam ponoči kdo še nahajal, pa tudi nekaj bližnjih luči je oddaljenih kakšnih 100 metrov. »Storilcu pa kljub temu sporočamo, da bomo majsko drevo naslednje leto spet postavili,« je sklenil Lesjak.

Županja ostala brez besed

Ob informaciji, da je nekdo podrl majsko drevo, je ostala brez besed, kot je dejala, tudi ruška županja Urška Repolusk. »Zanimivo je, kako je nekoga motilo to drevo, četudi smo se potrudili in organizirali to prireditev,« je pojasnila županja in dodala, da se je težava že pojavila, ko so se odločili, da drevesa ne bodo postavili ročno. »Res ne vem, kje je bila težava oziroma razlog za takšno početje. Očitno v Rušah drevo ne sme stati,« še pravi Repoluskova in zaključuje, da nikogar ne sumijo, so pa zadevo kljub temu prijavili policiji.