Na največjem mednarodnem strelskem tekmovanju na slovenskih tleh v Rušah bodo letos padali rekordi. Nastop na tekmovanju z zračno pištolo in puško na 10 metrov med 11. in 15. januarjem so napovedali strelke in strelci iz kar 31 držav, so zapisali prireditelji tradicionalnega turnirja – Strelsko društvo 1. Pohorski bataljon Ruše.

Velika nagrada v Rušah je že vrsto let na koledarju Mednarodne strelske zveze (ISSF). V strelskih krogih izjemno priljubljeno tekmovanje v začetku koledarskega leta je tudi v nedavnih “koronskih časih” privabilo številne najboljše strelke in strelce iz celega sveta, ki so prvič v sezoni lahko “otipali” svoje tekmece oziroma tekmice na mednarodni sceni in naredili primerjave z njimi.

Nastopilo bo več kot 270 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 držav

Med 11. in 15. januarjem bo v Rušah nastopilo več kot 270 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 držav. Na moški tekmi z zračno puško bo nastopilo 51 strelcev, na ženski pa kar 76. Na moški tekmi z zračno pištolo je predvidenih 42 tekmovalcev, na ženski pa 35 tekmovalk. Na mešani tekmi z zračno puško je prijavljenih 30, na tekmi s pištolo pa 17 parov, nekoliko manjša številka je na ekipnih tekmah.

Najmočnejša konkurenca se obeta na ženski posamični tekmi z zračno puško. Poleg najboljših slovenskih strelk Žive Dvoršak, Klavdije Jerovšek in Urške Kuharič so svoj nastop napovedale tudi nekatere najbolj imenitne strelke na svetu. Med njimi so tudi Francozinja Oceanne Müller, trenutno prva strelka na mednarodni jakostni lestvici ISSF, v Rušah bodo nastopile še nekatere strelke iz “top 10, kot sta denimo Romunki Laura-Georgeta Ilie in Roxana Sidi, Madžarka Eszter Meszaros, Čehinja Lucie Brazdova, itd.

Na seznamu nastopajočih v Rušah so strelke iz strelci iz Avstralije, Avstrije, Azerbajdžana, Belgije, BiH, Bolgarije, Češke, Francije, Velike Britanije, Gruzije, Grčije, Madžarske, Izraela, Italije, Japonske, Kirgizistana, Južne Koreje, Lihtenštajna, Mehike, Malte, Poljske, Romunije, San Marina, Srbije, Švice, Slovaške, Švedske, Tajvana in Slovenije.

STA