Glede včerajšnjega pluženja in čiščenja cest se je oglasil župan, ki pravi, da bodo morali Pomgrad in njegovi podizvajalci okrepiti vozni park.

Ob nedavnem sneženju je bilo s strani prebivalcev številnih občin, tudi manjših, slišati kritike na račun cestarjev, ki da svojega dela niso dovolj hitro ali dobro opravili. Na Facebook profilu se je na to temo oglasil tudi župan občine Pesnica mag. Gregor Žmak, ki je zapisal: “Pomgrad in njegovi podizvajalci bodo morali okrepiti vozni park na območju občine Pesnica.”

Četrtkove razmere pa je v nadaljevanju opisal takole: “Danes ponoči nas je zajelo obilno sneženje, posledično so izvajalci zimske službe od 01.00 ure zjutraj na terenu in so tako s prvim pluženjem zagotovili osnovno prevoznost lokalnih cest in javnih poti. Ceste se zdaj ponovno plužijo in posipavajo, plužijo se makadami, izvajajo se potrebne širitve poti in čiščenje pločnikov. Prosimo vas za razumevanje in strpnost hkrati pa vam želimo srečno in varno vožnjo!”

Mag. Gregor Žmak: Tudi na tem področju želim nadstandard za naše občane

V telefonskem pogovoru nam je župan Žmak povedal, da bo Cestno podjetje Murska Sobota Pomgrad, s katerim ima pesniška občina sklenjeno pogodbo za pluženje in posipavanje občinskih in lokalnih cest, moralo v vsakem primeru okrepiti vozni park, o čemer se je z direktorjem podjetja že pogovarjal. “Ne moremo pristati na to, da je sneg kogarkoli decembra presenetil. Ne morem razumeti, da niso mogli tega včeraj pravočasno urediti. Vem, da so začeli čistiti že ob 1.00 uri zjutraj, vendar bi najbrž morali opraviti več obhodov. Med našim občani je bilo zato včeraj veliko nejevolje, največ težav  je bilo sicer v Jakobu in Jarenini. Je pa res, da je marsikaj odvisno od Pomgradovih podizvajalcev, zato bi moralo podjetje te zadeve urediti z njimi. Pomembno je, da jih naučijo pravilnega pluženja in postopkov, in to v najkrajšem možnem času, saj ne moremo pristati na to, da kakšno cesto očistijo šele popoldne ali zvečer, ko so občani že doma. Zato morajo okrepiti svoj vozni park. Moram sicer povedati, da je bila naša občina v primerjavi z ostalimi še dobro očiščena, ampak jaz želim za naše občane nadstandard tudi na tem področju.”