V času, ko pouk poteka na daljavo, so na Osnovni šoli Sveta Ana v Slovenskih goricah pripravili zanimivo glasbeno on-line produkcijo. Nataša Petek, učiteljica glasbe, nam je povedala, da je v preteklem šolskem letu opazila upad pevske kvalitete zbora, zato se je odločila, da tudi v tem šolskem letu, ko otroci v glavnem delajo od doma, ohrani pevski ritem pri učencih, ki sodelujejo v zborih. “Povezali smo se medgeneracijsko, pri tem pa nam je pomagala tudi kolegica, učiteljica slovenskega jezika Barbara Pristovnik, ki je skupaj z eno izmed učenk izdala pesniško zbirko. Del te zbirke je tudi pesem Večna pomlad, ki sem jo ob decembrski obletnici šole (220 let) želela uglasbiti, člani pevskega zbora pa bi jo zapeli.”

V projektu je sodelovalo okoli 30 učencev

Nataša Petek je nato pesem dejansko uglasbila, vzgojiteljica je zapela solo, otroci pa so sodelovali on-line, tako inštrumentalno kot pevsko. “Pesem sem uglasbila že med poletnimi počitnicami, septembra pa smo, takrat še v šoli, začeli z vajami. Otroci so tako pesem že poznali, v času dela od doma pa smo jo zdaj tudi posneli. Kakšen mesec smo se ukvarjali s tem.”

Pesem sem uglasbila že med poletnimi počitnicami, septembra pa smo, takrat še v šoli, začeli z vajami. Otroci so tako pesem že poznali, v času dela od doma pa smo jo zdaj tudi posneli. Kakšen mesec smo se ukvarjali s tem.

V projektu je sodelovalo okoli 30 osnovnošolcev od tretjega do devetega razreda. Vsi so člani šolskega, otroškega in mladinskega pevskega zbora, v katerih je sicer aktivnih 80 učencev.