V Mariboru kopališča za zdaj še ne obratujejo, zato pa se lahko ohladite na nekaj priljubljenih lokacijah v bližini.

Prvi vročinski val, ki nas je zajel, kar kliče po poletni osvežitvi. Ljubitelji narave jo boste verjetno mahnili kar v gozd, ljubitelji vodne zabave pa boste svoj kos miru našli na nekaj lokacijah blizu Maribora.

Namakanje in razvajanje brbončic

Tisti, ki noge radi namočite v objemu narave, boste veseli novice, da že lahko zaplavate v Pleterjah v Športno rekreacijskem centru Green Lake. Kopali se boste na lastno odgovornost, zato vstopnine ne zaračunavajo, nudijo pa osvežilne pijače.

V Dupleku se je poletje dobro začelo. Na območju jezera v Spodnjem Dupleku se seveda lahko ohladite s skokom v vodo (na lastno odgovornost), adrenalinski navdušenci pa lahko ravnotežje preskusite v prvem “full size Wake parku” v Sloveniji. Na območju parka lahko izkoristite tudi druge športne aktivnosti, kot so motorični park, aqua park in supanje. To nedeljo bo poskrbljeno tudi za razvajanje brbončic, kajti ob jezero prihaja festival špor(t)het 2021.

Na območju jezera v Spodnjem Dupleku se seveda lahko ohladite s skokom v vodo (na lastno odgovornost), adrenalinski navdušenci pa lahko ravnotežje preskusite v prvem “full size Wake parku” v Sloveniji. Na območju parka lahko izkoristite tudi druge športne aktivnosti, kot so motorični park, aqua park in supanje.

Na stojnicah ob jezeru bodo na voljo različni brezplačni degustacijski meniji ter ostala ponudba naslednjih ponudnikov: MarLey smokin BBQ, Miyabi, Huda Liza, Kremko, Oui Chef, Cantante, Gostilna Valerija, Laguna bar, Mojster vafelj in Fidebo Food truck.

Ptuj in Moravci

Tisti, ki imate raje bolj predvidljivo okolje, a kljub temu želite namočiti noge, boste veseli vesti, da to lahko naredite v nekaj kopališčih. Mariborski otok žal še ni na tem seznamu, svoja vrata namreč odpira šele 25. junija. Na Ptuju se lahko osvežite tudi v zunanjih bazenih, saj je kopališče odprto, vendar vstop zahteva PCT pogoje. Za celodnevno vstopnico boste odrasli odštelo 16€ , otroci pa 10,5€ (konec tedna).

PCT pogoji so nujni tudi pri obisku Term 3000 – Moravskih toplic. Cene so primerljive s tistimi v Ptujskih toplicah: Celodnevna odrasli 15,9€ Celodnevna otroci 11,9€.