Ekipi pripravnikov in pionirjev se bosta prvič udeležili državnega kviza gasilske mladine.

Dolgoletno in kvalitetno delo z gasilsko mladino v Prostovoljnem gasilskem društvu Sveta Ana je obrodilo sadove. Njihova zgodba o uspehu se je začela že 18. marca, ko so se udeležili 14. kviza gasilske mladine Gasilske zveze Lenart v Jurovskem Dolu. Na tekmovanju, v katerem je sodelovalo 45 ekip, sta bili ekipi PGD Sveta Ana 1 in 2 med najboljšimi v kategoriji pionirji (1. in 2. mesto), med prvimi tremi so bili tudi med mladinci (ekipa Sveta Ana 5 – 3. mesto), prav tako v kategoriji gasilci pripravniki (1. mesto).

Z ekipama pripravnikov in pionirjev so se uvrstili na državni kviz

Naslednja, še težja preizkušnja jih je čakala preteklo soboto, ko so se v Podlehniku udeležili 18. regijskega kviza gasilske mladine podravske regije. Tudi na tem tekmovanju jim je šlo zelo dobro. Na koncu je ekipa PGD Sveta Ana v kategoriji gasilci pripravniki osvojila končno 1. mesto, v kategoriji pionirji prav tako odlično 3. mesto, druga ekipa pionirjev pa se je uvrstila 15. mesto. Med mladinci so tekmovalke s Svete Ane končale na 18. mestu. Na tekmovanju je sodelovalo 23 ekip pionirjev in mladincev ter 13 ekip pripravnikov.

To je za mlade tekmovalce s Svete Ane odličen rezultat, ki jih je prvič v zgodovini popeljal na državo raven tekmovanja, na 21. državni kviz gasilske mladine 2023, ki bo 15. aprila v Grosupljem.

“Že uvrstitve na regijsko raven smo bili zelo veseli, sobotnega uspeha pa še toliko bolj. Navdušeni so tudi otroci, ki so za ta uspeh zelo garali. Pretekli teden smo imeli vaje vsak dan. Zelo smo ponosni na naše mlade gasilce. To smo si želeli in zdaj nam je uspelo,” nam je povedala predsednica mladine Renata Lasecky. Kviz je sicer obsegal teoretični in praktični del. Med slednjim so morali tekmovalci obvladati vozle in druge gasilske spretnosti.