Prvi neljubi dogodek se je v enem izmed blokov na Borštnikovi ulici zgodil novembra. V vozičku so našli nastavljene risalne žebljičke pod zimsko podlogo. Otrok se je napičil nanje in tedaj je mamica podala prvo prijavo na policijo.

Na Borštnikovi ulici v Mariboru je prišlo do grozljivega dogodka, ki bi se lahko končal še s težjimi posledicami, kot se je. Soseda ni nagajala prvič. Govorili smo z mamico C.V., ki je ena izmed oškodovank v današnjem dogodku. Soseda je namreč, domnevno s kislino, polila dva otroška vozička. »Živimo v 4. nadstropju, brez dvigala, zato žal ne morem vsakič, ko grem z otrokom ven, vozička nositi v stanovanje. Moj otrok ima 8 mesecev. Zato voziček puščam pred stopnicami v klet.«

Po prijavi politja kisline, na dan prihajajo nove podrobnosti

Novembra v vozičku našli nastavljene risalne žebljičke

V stanovanje se je družina vselila avgusta letos in od takrat je voziček parkiran na istem mestu. »Ko sem vprašala, če koga moti, se ni nihče pritoževal. Tudi lastnik stanovanja je rekel, da s tem ni težav in da ga lahko pustim tam.« Prvi neljubi dogodek se je zgodil novembra, ko so v vozičku našli nastavljene risalne žebljičke pod zimsko podlogo. Sin se je napičil nanje in tedaj je mamica podala prvo prijavo na policijo.

Sama sreča, da kislina ni prišla čez pleničko

»Danes pa je šlo čez vse meje. Zjutraj sem prišla po stopnicah, da bi odšla z malčkom ven in sledil je šok. Voziček je bil polit.« Prav tako je bil polit voziček, ki je bil parkiran zraven. Na njem se tekočina ni videla, saj je voziček črne barve. Soseda se tako ni zavzela in je dala otroka v voziček. Kot pojasni C.V. mu je razžrlo nogavice in jakno, sama sreča, da ni prišlo čez pleničko. Kot opiše je imel otrok na oblačilih vijolične madeže.

»Tedaj še nisem vedela, da gre za kislino in sem jo nevede iz roke prenesla na obraz, tako da imam poškodovan obraz. To smo predvideli šele kasneje, glede na to kaj se je zgodilo na jakni, nogavicah in obrazu. Vonj je bil zelo močan. Roka je pekla tudi policistko, ki se je vozička dotaknila.« Policija je primer hitro obravnavala, zato se na tem mestu zahvaljuje policistkama, ki sta se zavzeli za primer: »Voziček so razstavili in ga poslali na analizo. Ne morem verjeti, da obstajajo takšni ljudje. Čeprav soseda zgleda neškodljiva, je zelo hudobna.«

Za več pojasnil v zvezi z dogodkom smo se obrnili tudi na PU Maribor. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.