V okviru 2. Salamijade je strokovna komisija že ocenila 34 vzorcev salam, občani pa jih bodo lahko degustirali to soboto, 5. junija v Selnici ob Muri.

16. aprila je bila izvedena 2. Salamijada treh občin: Šentilj, Pesnica in Kungota. Strokovna komisija je ocenila 34 vzorcev salam v treh kategorijah (klasične, divjačinske in druge), ki so jih izdelali salamarji amaterji in podelila 9 priznanj. Zaradi prepovedi druženja se je degustacija za vse občane preložila in bo v soboto, 5. junija, od 10. ure naprej, na Turistični kmetiji Peter Nikl  v Selnici ob Muri v občini Šentilj. “Vabljeni vsi ljubitelji salam, da pridete poskusiti domače dobrote in izberete najboljšo salamo po svojem okusu, ki bo dobila posebno priznanje. Na voljo bodo, klasične salame (svinjsko in goveje meso), različne divjačinske salame, konjska salama, špeharice in celo salama iz medvedjega mesa. Konzumacija je 7.00 evrov po osebi in vsebuje porcijo golaža ali bograča in poskušnjo salam. “ sporoča organizator dogodka Stanislav Žabela.

Žabela dodaja, da so letos vsi vzorci salam v eni kategoriji, obiskovalci pa bodo v soboto ob degustaciji vseh 34-ih salam izbrali najboljšo salamo po svojem okusu. “Števila sodelujočih ne bomo omejevali, saj bo dogodek potekal na prostem.”