Ptuj

Rovi pod Ptujskim gradom so vedno burili domišljijo prebivalcev in obiskovalcev Ptuja. Ali res vodijo do Borla in Vurberka? Kaj dejansko se dogaja v rovih pod ptujskim gradom? Kaj dela v rovu Orfejev spomenik? Baje so noter ene vinske degustacije v temi?

Uredništvo2 dneva

Namen projekta je zmanjšanje poplavne ogroženosti na štirih poplavnih območjih. Z načrtovanimi ukrepi bodo zagotovili dolgoročno poplavno varnost ob Dravi in zalednih pritokih na območju mestnih občin Maribor in Ptuj ter občin Duplek in Starše, s čimer bo zavarovanih več kot tisoč ljudi.

Andreja Bjelan3 dnevi

Danes bodo na Ptuju z rahlo zamudo zaradi epidemije izpeljali festival vina, kulinarike in umetnosti Salon Sauvignon.

Uredništvo2 tedna

V času korona krize so se drive-in kina po svetu množično razširila. Drive-in kino pa se bo v bližnji prihodnosti odvil tudi v najstarejšem slovenskem mestu.

Veronika Pirman4 tedni

Vodstvo ptujske bolnišnice je priznalo, da se je kljub dobrim namenom izbrani način komunikacije v zvezi z aprila načrtovano selitvijo okuženih varovancev ljutomerskega doma starejših k njim izkazal kot ponesrečen in neprimeren. Kot so pojasnili, njihovega prihoda niso zavrnili, zato obžalujejo, da je javnost to spregledala.

Uredništvo1 mesec

Okoli 6. ure zjutraj je izbruhnil požar na piščančji farmi v Spuhlji pri Ptuju.

Uredništvo2 meseca

Člani sveta zavoda ptujske bolnišnice so vodstvo pozvali, naj pripravi pisno izjavo, v kateri bo podrobno pojasnilo okoliščine za izvedbo novinarske konference, na kateri so zaposleni izrazili nasprotovanje selitvi oskrbovancev na Ptuj. Prepričani so namreč, da je zaradi neprimerne komunikacije omajan ugled bolnišnice.

Uredništvo2 meseca

Ministrstvo za zdravje je na ponedeljkovem sestanku vodstvi ptujske in brežiške bolnišnice seznanilo, da ju je izbralo za bolnišnici za covid-19. Ptujska bolnišnica bo tako prevzela 40 okuženih oskrbovancev ljutomerskega doma starejših.

Uredništvo3 meseci

Na Ptuju smo naredili vse da smo popolnoma zajezili virus in da nimamo niti enega pozitivnega primera. To, da se lokalno skupnost v takih primerih popolnoma izključi, je nepojmljivo. To se na tak način pač ne počne,« poudarjajo na ptujski občini.

Uredništvo3 meseci

Mestna občina Ptuj bo kot druga v državi zaprla vse svoje gostinske obrate in tudi neživilske trgovine. Spomnimo, včeraj se je za podobno potezo prvi v državi odločil župan MO Maribor, Saša Arsenovič.

Uredništvo4 meseci

Na Ptuju je z mednarodno povorko, ki je v najstarejše slovensko mesto znova privabila več desettisoč obiskovalcev, nastopil vrhunec jubilejnega 60. Kurentovanja.

Uredništvo5 mesecev