Že desetletja se ob sončnih nedeljah v paviljonu Mestnega parka odvijajo koncerti.

Narodni dom Maribor že vrsto let del koncertov, predvsem pihalnih orkestrov, godb in klap, preseli v mariborski Mestni park, kjer je tako ob sončnih nedeljah, ob 11. uri, moč slišati glasbo, ki se vije izpod prelepe kulise paviljona.

Tradicionalni koncerti v parku so del kulturne in tudi turistične ponudbe mesta Maribor. Koncerte pa izvajajo lokalna in okoliška kulturna društva, z namenom popestriti mariborski park, ko je le-ta poln naključnih domačih ali tujih obiskovalcev.

Ob sončnih nedeljah, brezplačni koncerti v parku

Vsako leto se koncerti, ki naznanjajo pomlad pričenjajo v mesecu maju in trajajo vse do sredine septembra. V paviljonu bomo tako ponovno priča pestri ljubiteljski dejavnosti kulturnih društev in amaterskih kulturnih skupin, znova bodo nastopile različne godbe na pihala, komorne zasedbe, ljudski pevci in godci, folklorne skupine ter mnogi drugi.

Koncerte v parku je podprla tudi Mestna občina Maribor, kar pomeni, da so koncerti zastonj, odpadejo le ob slabem vremenu.

To nedeljo, 12. maja, bodo v Mestnem parku zaigrali pihalci Pihalnega orkestra Podlehnik, pod dirigirsko paličico Milana Feguša.

KONCERTI V MESTU12. maj – Pihalni orkester Podlehnik

19. maj – Godba Ruše

26. maj – Tamburaški orkester PD Cirkovce

2. junij – Pihalni orkester Gornja Radgona

9. junij – Godba veteranov Štajerske

16. junij – Oldies Dixie band Maribor

7. julij – Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci

14. julij – Klapa Tramontana

Celoten program lahko najdete tukaj.