Občan je podal prijavo zoper tiste, ki so avtomobil parkirali na zelenici pred Mitnico.

Že večkrat smo pisali o problematiki parkirnih mest pred barom Mitnica na Vrbanski. Spomnimo, sprva je nastal problem zaradi parkinga, pravokotno na pločnik, četudi je znak, obrnjen sicer le v eno smer cestišča, nakazoval dovoljen parking vodoravno s cesto. Zaradi pogostih obiskov mestnega inšpektorata in visokih kazni se je občina naposled odločila urediti parking tako, da so divje parkirišče preuredili v tri mesta, na katerih je avto mogoče parkirati vzporedno s cesto.

Občan se pritožuje zaradi parkiranja na zelenici

A kakor kaže, s tem problema niso rešili. Na strani Izboljšajmo Maribor, kjer meščani podajajo svoje pobude glede urejenosti mesta, je občan zapisal, da sedaj avtomobili parkirajo na travišče ob lokalu.

FOTO: Peter Janko

“Pohvala občini, da je uredila parkirišče pred gostilno Mitnica, žal pa problem nepravilnega parkiranja s tem ni povsem rešen, saj so se zdaj parkirana vozila prestavila na zelenico pred gostilno,” je zapisal.

Na občini s poostrenim nadzorom

Z občine so potem odgovorili, da “bo Medobčinsko redarstvo Maribor bo v prihodnjih tednih na omenjeni lokaciji izvajalo poostren nadzor.” Sicer lahko občani nepravilnosti prijavijo dežurnemu redarju od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 uro (razen praznikov) na telefonsko številko 02/2201-527. Patrulja se odzove praviloma v roku ene ure.