Ob testiranjih so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi igralec NK Maribor, Aljoša Matko

O pozitivnem izvidu testa na novi koronavirus poročajo tudi iz nogometnega kluba Maribor. Gre za člana mlade reprezentance Slovenije Aljošo Matka, ki je že v samoosamitvi in glede na to, da ni bil v stiku s soigralci iz kluba, NK Maribor nadaljuje dejavnosti in treninge, je klub zapisal na svoji spletni strani.

“Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi igralec NK Maribor, Aljoša Matko,” se glasi sporočilo mariborskega kluba.

Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi igralec NK Maribor, Aljoša Matko.

“Ker obetavni napadalec ni bil v stiku s klubskimi soigralci, ta izid ne bo vplival na dejavnosti našega moštva, ki v ponedeljek začenja zaključni cikel priprav na sobotni dvoboj z Gorico. Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U-21 (Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič), ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovna testiranje,” je še zapisal petnajstkratni državni prvak.

Prijateljsko tekmo mladih reprezentanc do 21 let med Slovenijo in Madžarsko, ki je bila na sporedu v torek, 13. oktobra, je Nogometna zveza Slovenija že v nedeljo odpovedala.

STA