V avli Mestne občine Maribor je danes in v torek med 15. in 20. uro odprta žalna knjiga za pokojnega Đorđa Balaševića. Kot ob tem izpostavljajo na občini, je ta kantavtor, pesnik, pisatelj in režiser del svojega življenja preživel v Mariboru ter se vanj redno in rad vračal.

V žalno knjigo je nekaj misli zapisal tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev nekdanjega jugoslovanskega prostora Đorđe Balašević je preminil v petek v 68. letu starosti. Umrl je med zdravljenjem po okužbi s covidom-19 v Kliničnem centru Vojvodine. Pokopali so ga v nedeljo na novosadskem pokopališču Novo groblje v ožjem družinskem krogu.

Panonski mornar na sceni več kot 40 let

Legendarni “panonski mornar”, ki je bil na glasbeni sceni prisoten več kot 40 let, je bil priljubljen v Sloveniji in drugih državah na območju nekdanje Jugoslavije.

Začetek njegove glasbene kariere sega v leto 1977, ko je postal član glasbene skupine Žetva. Kasneje je osnoval skupino Rani mraz, ki je po izdaji dveh albumov razpadla. Leta 1982 je začel samostojno kariero.