Mariborski gasilci so že na delu, odstranjujejo padla drevesa, veter je razdejal tudi zabojnike za smeti.

V uredništvo smo prejeli več fotografij posledic močnega vetra, ki težave povzroča tudi v Mariboru. Poklicni gasilci so že na delu, odstranjujejo padla drevesa, veter je razdejal tudi zabojnike za smeti.

Mariborski gasilci imeli polno dela

Zaradi vetra se je ob 17.37 uri podrlo drevo na otroškem igrišču na Ptujski cesti v Mariboru . Gasilci GB Maribor so drevo razžagali in pospravili. V Preradovičevi ulici v Mariboru je ob 17.10 uri veter odkril del strehe na zapuščenem objektu. Gasilci GB Maribor so pregledali in zavarovali objekt.

Ob 16.55 sta v Ulici Gorkega in na Betnavski cesti v Mariboru dve drevesi zaradi močnejšega sunka vetra padli čez cestišči in ovirali promet. kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so gasilci GB Maribor drevesi razrezali in odstranili, pospravila pa ju je dežurna služba komunalnega podjetja Nigrad.

Veter bo najmočnejši zvečer

Kot smo že poročali je ARSO izdal vremensko opozorilo. Jugozahodni veter, postaja vse močnejši, najmočnejši bo zvečer, predvsem v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah Notranjske, Zasavja in Posavja bodo takrat najvišje hitrosti od 60 do 75 km/h.