Ptuj že vse od oktobra počasi dobiva praznično podobo. Kdaj bodo tisočere lučke tudi zažarele?

Na Ptuju so praznične luči letos začeli izobešati že 19. oktobra. Takrat so na Mestni občini Ptuj pojasnili, da z okraševanjem niso začeli bistveno prej kot v preteklih letih: “Smo pa terminski plan izvedbe okraševanja nekoliko prilagodili Javnim službam Ptuj in njihovim obveznostim, zato da bo okrasitev pravočasno nameščena pred slavnostnim prižigom.”

Prvo od treh božičnih smrečic na Ptuju, tisto na Mestnem trgu, so letos postavili že v začetku novembra, še pred martinovim.

Krašenje Slovenskega trga

Uganete, kako visoka je največja božična smreka v mestu?

Praznično krašenje Ptuja sicer še ni zaključeno, a sprehod po mestu že daje slutiti, kako čaroben bo letošnji december. Na ptujski občini so razkrili, da je letošnja okrasitev nadaljevanje lanskoletne idejne zasnove in je delo občinske uprave v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj.

Smrečice so že okrašene z lučkami, te so tudi že nameščene po ulicah in trgih.

“Na Ptuju bodo letos postavljene tri smrečice: na Mestnem trgu, Slovenskem trgu in Novem trgu. Okrašena pa bo tudi smrečica (rastoča, op. a.) pri Miheličevi galeriji. Smreka na Mestnem trgu je z Rogaške ceste, podarili so jo Zajškovi, v višino pa meri malce manj kot 12 metrov,” so povedali na ptujski občini.

Božično drevo na Mestnem trgu

Letos 4,5 kilometra novih LED luči

Lani je Ptuj osvetljevalo 4,5 kilometra LED luči. Letos so jim dodali še 4,5 kilometra novih oziroma zamenjali dotrajane. Okrasitev bo tudi letos nadgrajena s tridimenzionalnimi svetlobnimi elementi, ki smo jih videli že lani; to so Božiček, jelenčki s sanmi in polarni medved.

Za praznično okrasitev je Mestna občina Ptuj letos namenila 35.000 evrov.

Slovenski trg

Kdaj bodo lučke tudi zasijale?

Praznični prižig luči bo v ponedeljek, 6. decembra 2021. Ob tem so na Mestni občini Ptuj dejali: “Tudi letos se zaradi epidemioloških razmer ne bomo družili kot običajno, pa vendar bomo prav s praznično podobo mesta skušali pričarati simbolni uvod v praznične decembrske dni.” Zaključili so z besedami:  “Vabljeni na sprehod po praznično okrašenih mestnih ulicah in trgih.”