“Doživljajski park v koruznem polju ponuja možnost za kvalitetno preživljanje prostega časa za stare in mlade, za družine, prijatelje ter za vse, ki želijo svoj prosti čas preživeti drugače.”

V soboto, 13. julija 2019 ob 9.00 uri bo ponovno otvoritev Labirinta Maribor, največjega tematskega parka v Sloveniji. Letos bo tematski park na voljo na Streliški 150 v Mariboru.

“Doživljajski park v koruznem polju ponuja možnost za kvelitetno preživljanje prostega časa za stare in mlade, za družine, prijatelje ter za vse, ki želijo svoj prosti čas preživeti drugače. Naše vodilo je še zmeraj dan brez tablice in telefona, ki so ga v lanskem letu, z velikim navdušenjem pozdravili obiskovalci iz cele Slovenije,” so zapisali v izjavi za javnost.

Letošnji načrt še zahtevnejši od lanskega

Načrt letošnjega labirinta, ki je bolj zahteven od lanskoletnega, so oblikovali študentje Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo iz Maribora pod mentorstvom prof. dr. Roka Kamnika.

V letošnjem letu jim je sicer letos nekoliko zagodlo mrzlo pomladansko vreme, ki je upočasnilo rast koruze, zaradi česar letošnji labirint odpirajo nekoliko kasneje. Po drugi strani pa jim je narava dala čas, ki ga izkoristili za pripravo številnih novosti: 20 interaktivnih orientacijskih točk na 40.000 kvadratnih metrov površine, 17 novih in tri lanskoletne, najbolj priljubljene točke.

Tovrstna polja že leta v ZDA in Nemčiji

Ideja o koruznem labirintu sicer ni nova, že leta obstajajo v ZDA in Nemčiji, manjši pa so bili tudi že v Sloveniji. “Ampak mi smo si zadali ponuditi več kot samo izgubljanje po koruznem polju, zadali sem si ponuditi alternativo preživljanju prostega časa v nakupovalnih središčih in za računalniki in moramo reči, da smo si zadali zahtevno nalogo.” Dandanes tekmovati s tablico ali pametnim telefonom ni lahka naloga. Ampak prva izvedba Labirinta Maribor v letu 2018 jim je potrdila, da je to, kar počnejo, prav, in jim dala dodaten zagon, da pomagajo, da se letos izgubi in spet najde še večje število ljudi.