Barbara Bračko, članica Turističnega društva Hotinja vas, je ustvarila venček premera 2,5 metra. V preteklih letih so v društvu ustvarjali skupaj, letos ga je zaradi trenutne situacije ustvarila sama.

Danes bomo prižgali prvo adventno svečko. Zaradi trenutne situacije je veliko mojstrovin nastalo kar doma. Barbara Bračko je z nami delila njeno. Gre za venček, premera kar 2,5 metra. Ustvarila ga je za Turistično društvo Hotinja vas, katerega članica je tudi sama.

Opisala nam je tudi postopek:

Osnovo je naredila iz drenažnih cevi. Oblekla jih je v smrekove veje in jih nato učvrstila z žico.

Podstavke je zvaril član društva. »Nanj sem dala baterijske sveče in jih pokrila s kozarci za vlaganje. Podstavek sem prebarvala v vijolično. Uporabila sem nekaj okraskov, ki sem jih imela doma in jih prav tako prebarvala. Uporabila sem tudi kokos, borove strože in orehe. Za popestritev sem dodala še nekaj pentljic.«

 

Venček ponazarja prihod praznikov – prinaša luč miru in upanje, ter daje upanje krajanom, da čimprej premagamo to epidemijo.

V preteklih letih so ustvarjali skupaj, letos ga je zaradi koronavirusa ustvarila sama. Včeraj so ga postavili na vaško gmajno. »Venček ponazarja prihod praznikov – prinaša luč miru in upanje, ter daje upanje krajanom, da čimprej premagamo to epidemijo,« nam je dejala Barbara.