Osnovna šola Sveta Ana je organizirala dobrodelni koncert z naslovom Lepo je deliti.

FOTO: Milan Rajter

Pred dnevi je v športni dvorani Osnovne šole Sveta Ana potekal dobrodelni koncert otrok vrtca, učencev ter zaposlenih na matični osnovni šoli na Sveti Ani ter na podružnici v Lokavcu, sodelovali pa so tudi povabljeni gostje. Pred koncertom so pripravili dan odprtih vrat osnovne šole, v okviru katerega so si obiskovalci, starši otrok in drugi, ogledali izdelke otrok, projekte, v katerih sodelujejo, šolsko kroniko, fotografije generacij, … Razstavljalo je tudi domače čebelarsko društvo, na voljo je bila pokušina medu.

Pri organizaciji prireditve so sodelovali vsi na šoli

Sledil je koncert, ki so ga letos organizirali drugič, poimenovali  so ga Lepo je deliti. Na koncertu so nastopili otroci iz vrtca, solisti in vokalisti glasbenih šol, ki obiskujejo osnovno šolo na Sveti Ani in v Lokavcu, cici, otroški in mladinski šolski pevski zbor s Svete Ane, otroški pevski zbor iz Lokavca in cerkveno prosvetni pevski zbor Kulturnega društva Sveta Ana. Niso manjkali niti šolska in društvena folklorna skupina, mažorete in šolska plesna skupina. Predstavili do del muzikala Kekec, celotni bo prikazan na zaključni šolski prireditvi. Nastopili so še se Družinski frajtonarji, ki jih vodi šolski hišnik Miran Rola, ter ansambla Aktual in Pika na i. Družinski frajtonarji so pri drugi točki k sodelovanju povabili vse harmonikarje, ki igrajo harmoniko na šoli. Prireditev sta povezovali učenka Lina in učiteljica Kaja, zbrane so nagovorili ravnatelj Aleksander Šijanec, župan Martin Breznik in predsednica občinske organizacije Rdečega križa Ljiljana Urošević. “Prireditev, pri pripravi katere smo sodelovali vsi na šoli, je lepo uspela. Dvorana je bila polna, otroci in obiskovalci so zelo uživali v pestrem programu. Pri marsikateri pesmi je zapela in zaplesala cela dvorana,” nam je povedal ravnatelj.

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

FOTO: Milan Rajter

Del zbranih sredstev, ki so jih pridobili s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev koncerta, bodo namenili za šolski sklad za socialno ogrožene otroke (za nakup delovnih zvezkov in učnih gradiv za naslednje šolsko leto), del pa za pokrivanje dela stroškov zdravljenja osnovnošolskega otroka s Svete Ane, ki je zbolel za težko ozdravljivo boleznijo. Skupaj so zbrali nekaj več kot 2000 evrov.