Po dolgem čakanju se je le zgodila otvoritev novega košarkarskega igrišča v Mariboru pri Ljudskem vrtu.

Od danes naprej ob križišču Mladinske in Strossmayerjeve ulice je košarkarsko igrišče, ki je poimenovano po legendi slovenske košarke Ivu Daneuu, končno odprto za javnost. Nekoč se je že igralo košarko na tem igrišču, v zadnjih letih pa je služilo bolj parkirišču kot pa igri. Ob 17. uri je na otvoritvi poleg župana in podžupana Mestne občine Maribor, Saša Arsenoviča in dr. Sama Petra Medveda spregovorila tudi legenda sama– Ivo Daneu.

Kljub mokremu vremenu so se na dogodku s pestro vsebino predstavili košarkarji iz mlajših sekcij Železničarskega košarkarskega kluba in Košarkarskega kluba BranikEkipa 66 (generacija Iva Daneua). Govor je začel župan: “Vesel sem, da smo s sodelavci sledili viziji in uspeli v dovolj hitrem času vzpostavit novo, varno, otroško športno površino, s ciljem aktivirat mlade in stare, jih odvrnit od telefonov in jih pritegnit k druženju. In tako kot bodo rastle rastline, ki so tu zasajene bodu prav gotovo rastli tudi rezultati v košarki.

V treh letih je v igrišče bilo vloženo 332.636,44 evrov javnega denarja, od tega je 55.157,00 evrov sofinancirala Fundacija za šport, ostalo pa mariborska občina. Zraven treh dostopov pa se igrišče ponaša tudi z rampo za invalide, mini tribunami, novimi reflektorji in zasaditvijo vzdolž igrišča.

Čestitam ne samo županu, ampak tudi vsem sodelavcem, da ste zmogli zbrat tudi sredstva, da je namesto parkirnih prostorov tukaj zdaj košarkarsko igrišče. Jaz si še zdaj štejem v čast, ko mi pravijo, da sem Ljubljančan… ne, jaz sem Mariborčan na začasnem delu v Ljubljani. Vedno sem srce nosil za Maribor,” je dejal gospod Daneu in prosil Mariborčane naj dobro ravnajo z igriščem, saj nima ograje.

Nenazadnje je dopolnil še podžupan: “Ta projekt je bil eden tistih projektov, že ko smo se leta 2018 podali na to politično pot, da spremenimo to parkirišče avtomobilov nazaj v košarkarsko igrišče. Sam sem vedno obžaloval, da nisem mogel s svojimi otroci tukaj igrat košarke, čeprav sem kot mlad nadobudni košarkar tukaj naredil svoje prve košarkarske korake. Tu sem preživljal svoje najlepše čase in vesel sem, da smo to realizirali.”