Občina Šentilj je danes v športnem parku v Sladkem vrhu odprla srednje veliki pumptrack ali Kolopark Sladki Vrh, kot so ga poimenovali sami.

Občina Šentilj je danes v športnem parku v Sladkem vrhu razveselila ljubitelje koles, rolk, rolerjev in skirojev, ki so že nestrpno pričakovali današnji dan, ko so otvorili nov »pumptrack« oziroma Kolopark Sladki Vrh.

Župan Žvab si je pumptracka želel že od začetka mandata

Po besedah župana šentiljske občine mag. Štefana Žvaba izgradnja pumptracka pomeni uresničitev njegove prve obljube, ko je pred petimi leti postal župan. Še toliko bolj je zadovoljen, da so uspeli mladim postaviti takšen moderen objekt, ki predstavlja zadnje trende v svetu.

Ravnateljica Osnovne šole Sladki vrh Andreja Košti se je zahvalila občini, da je prav ob šoli zgradila takšen moderen objekt, namenjen za rekreacijo otrok oz. mladih. Tako bodo k šoli učenci prihajali tudi med počitnicami, je še v šali dodala. S pumptrackom se tudi nadaljuje urejanje športnega parka v Sladkem vrhu, ki postaja ob brodu na Muri vse bolj športno-turistični center.

Urejena razsvetljava bo omogočala uporabo tudi v večernem času

Pumptrack, ki je umeščen ob trgovini Jager in osnovni šoli ob športnem centru, obsega 1000 kvadratnih metrov površine, od tega 400 vozne. Zavod Alinasa, ki je projektiral in zgradil pumptrack, ga uvršča med srednje velike poligone v Sloveniji.

Novost voznega parka so tudi višje vozne brežine, ki omogočajo bolj atraktivno vožnjo. Slednje so mladi preizkusili že prvi dan preizkusili in nad novo pridobitvijo izkazali veliko navdušenje. Razsvetljava bo omogočala tudi večerno uporabo poligona. Ob klopeh bo prav tako nameščen t.i  slackline«, trak za hojo in učenje ravnotežja.

Mladi iz Sladkega vrha in širše so tako od občine dobili najlepše počitniško darilo.