Izbrana je bila idejna zasnova skupine štirih študentk, ki so ustvarile še štirinajsto klop v okviru projekta Zgodba o klopeh in ljudeh.

Danes je Maribor postal bogatejši za štirinajsto klop v okviru projekta Zgodba o klopeh in ljudeh. Namen projekta je povezati različne avtorja, ki so pripravljeni podariti mestu svoje ustvarjanje in z unikatno oblikovanimi klopmi prispevati k umetniški vizualni podobi mesta in aktivirati prostore druženja.

Na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo so namreč naredili natečaj med študenti in pod mentorstvom profesorja doc. Nandeta Korpnika, univ. dipl. inž. arh. je bila izbrana idejna zasnova skupine štirih študentk: Maje Žalik, Tjaše Pauko, Lucije Cvejan in Sare Milič, ki so sedaj že diplomirale in nadaljujejo magistrski študij.

Klop pripoveduje zgodbo lokacije, o trpljenju zapornikov in hkrati sporoča upanje mladih v drugačno,
prijazno in “boljšo” prihodnost.

Spodnji del tako spominja na okove, je kovinski, sedalni pa je svetlejši. Oblika kroga, sklenjenost, povezanost vsega – preteklosti, sedanjosti, vseh, ki smo, pa se skladno vključuje tudi med zelene kroge na omenjeni lokaciji. Razen Fakultete za arhitekturo, je sodelovala tudi MOM preko mednarodnega projekta “Creative spirits”.

 

FOTO: V Mariboru postavili unikatno 30 metrov dolgo klop