Žarišče potresa je bilo devet kilometrov od Zagreba, čutili smo ga tudi v Mariboru. Povzročil je škodo, med drugim je poškodovana zagrebška katedrala in osrednja tržnica.

Danes zjutraj okoli 6.24 smo v Mariboru čutili močan potresni sunek. Kot poročajo naši bralci je bilo mogoče potres čutiti po celem območju Štajerske in celotne Slovenije. Žarišče potresa je bilo 9 kilometrov od kraja Zagreba, streslo je z magnitudo 5,1, poroča Agencija za okolje RS.  

Hrvaških mediji so sporočili, da je v današnjem potresu v Zagrebu umrl 15-letnik. Žrtev ob prihodu reševalcev ni kazala znakov življenja, prepeljali so jo v kliniko za otroške bolezni. Sedaj so sporočili, da je fant v kritičnem stanju, a se za njegovo življenje še borijo.

Iz Dobove, ki je ob meji s Hrvaško, poročajo o glasnem bobnenju, tresenju tal, s polic pa so padali razni predmeti. Nekaj po 7. uri pa je tla stresel še popotresni sunek, sunke smo čutili tudi v Mariboru.

Epicenter potresa je bil 77,13 kilometra od Maribora.

 

Elektrarna deluje varno

V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) ni povzročil škode. Elektrarna deluje varno in zanesljivo, je za STA potrdila predstavnica za odnose z javnostmi Neka Ida Novak. Po njenih besedah bodo v elektrarni vendarle opravili preventivni pregled sistemov in opreme.

FOTO: Twitter

Potres je povzročil nekaj škode, padale so opeke in deli stavb, uničenih je precej avtomobilov. Poškodovana je tudi zagrebška katedrala in osrednja tržnica.

Janša ponudil pomoč

Slovenski premier Janez Janša je po današnjem močnem potresu na območju Zagreba že govoril s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem in Hrvaški ponudil pomoč, je Janša sporočil na Twitterju. Iz Zagreba zaenkrat poročajo o precejšnji gmotni škodi.

 

Več sledi…