Gradnja stanovanjskega bloka v Jurovskem Dolu dobro napreduje. Začel se je tudi projekt ureditve južnega vhoda na staro pokopališče.

Na zemljišču nekdanje Frasovine, nekoliko višje od občinske stavbe v Jurovskem Dolu, gradnja stanovanjskega bloka z 12 stanovanji dobro napreduje. Investitor projekta je podjetje Juven d.o.o. iz Benedikta, ki je omenjeno zemljišče odkupilo od Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Gre za moderen objekt v treh nadstropjih z dvo- in trisobnimi stanovanji v velikosti od 65 do 75 kvadratnih metrov. Pritlična stanovanja bodo imela atrije, etažna večje lože. Vsakemu stanovanju pripadata dve parkirišči. Na istem zemljišču bodo zgradili še  enostanovanjsko dvoetažno hišo.

Jožica Bratuša, direktorica omenjenega podjetja, ki je poskrbelo za projektiranje, pridobitev gradbenega dovoljenja, za gradnjo in prodajo stanovanj, še vedno upa, da bo projekt zaključen do božiča. “Objekt je že pod streho, vgradili smo stavbno pohištvo, trenutno izvajamo strojne- in elektroinštalacije ter omete.” Dodaja, da se je stanje na področju gradbenih materialov, kjer so še nekaj mesecev nazaj beležili visoke cene in pomanjkanje materialov, zdaj že nekoliko umirilo. Vsa stanovanja so v tem trenutku že rezervirana, in to po ceni 1450 evrov za kvadratni meter. Prve vselitve pričakujejo, če bo obveljala predvidena časovnica, v januarju prihodnje leto.

V občini na voljo še več zemljišč za stanovanjsko gradnjo

V neposredni bližini kmetijske zadruge v Jurovskem Dolu je občina lastnica 3.000 kvadratnih metrov stavbnega zemljišča, kjer obstaja možnost gradnje enega ali celo dveh večstanovanjskih objektov. Jožica Bratuša pravi, da je za gradnjo na tem območju zainteresirana.

Začeli z deli na južnem vhodu na staro pokopališče

Podjetje Demis je medtem v središču Jurovskega Dola začelo z urejanjem južnega vhoda na jurovsko staro pokopališče. Spomnimo, da je investicija del projekta Park spominov. V prvi fazi bo izvajalec uredil približno 90 kvadratnih metrov površin vstopnega prostora z ograjo in zelenjem, obstoječi zabojnik za smeti bo odstranil in ga nadomestil s tremi manjšimi, ki bodo nekoliko odmaknjeni in ločeni z živo mejo in ograjo. Vhodno ploščad na pokopališče bo uredil s stopniščem in klančinami, ki bo na ta način dostopna tudi za invalide in mamice z vozički. Dotrajano vodno fontano bo zamenjal z novo.